21.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σεξουαλική γιόγκα: Θέσεις που αναβαθμίζουν την ευχαρίστηση

Η σεξουαλική γιόγκα συνδυάζει τις αρχές της γιόγκα με σκοπό τη βελτίωση της σεξουαλικής υγείας και ευχαρίστησης. Η ενσωμάτωσή της στην καθημερινότητα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην ποιότητα της σεξουαλικής ζωής. Ακολουθούν μερικές θέσεις γιόγκα που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ευλυγισίας, της δύναμης και της συνολικής σύνδεσης με τον σύντροφό σας.

giogka 4

  1. Θέση της Γέφυρας: Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια επίπεδα στο έδαφος. Σηκώστε τους γοφούς σας προς την οροφή, πιέζοντας τα πόδια και τους ώμους σας στο έδαφος. Αυτή η θέση ενισχύει τους μύες του πυελικού εδάφους, οι οποίοι είναι σημαντικοί για τη σεξουαλική υγεία και δύναμη. Ενισχύοντας αυτούς τους μύες, μπορείτε να αυξήσετε την αντοχή και την απόλαυση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.
  2. Θέση της Γάτας-Βόδι: Ξεκινήστε στα τέσσερα, με τους καρπούς κάτω από τους ώμους και τα γόνατα κάτω από τα ισχία. Καθώς εισπνέετε, καμπυλώστε την πλάτη σας και ανυψώστε το κεφάλι και την ουρά προς την οροφή (Θέση του Βοδιού). Καθώς εκπνέετε, στρογγυλέψτε την πλάτη σας και φέρτε το πηγούνι στο στήθος (Θέση της Γάτας). Αυτή η ακολουθία βελτιώνει την ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης και της πυέλου, μειώνοντας την ένταση και βελτιώνοντας τη συνολική άνεση κατά τη διάρκεια του σεξ.
  3. Θέση της Θεάς: Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά και τα δάχτυλα στραμμένα προς τα έξω. Λυγίστε τα γόνατά σας και κατεβάστε τους γοφούς σας σαν να κάθεστε σε μια αόρατη καρέκλα. Κρατήστε τη θέση για μερικές αναπνοές. Αυτή η θέση ενδυναμώνει τους εσωτερικούς μύες των μηρών και ανοίγει τα ισχία, βελτιώνοντας την ευλυγισία και την αντοχή, στοιχεία που συμβάλλουν σε πιο ευχάριστες και ποικιλόμορφες σεξουαλικές εμπειρίες.
  4. Θέση του Κάτω Σκύλου: Από τη θέση των τεσσάρων, σηκώστε τους γοφούς σας προς την οροφή, ευθυγραμμίζοντας τα πόδια και πιέζοντας τις φτέρνες σας προς το έδαφος. Αυτή η θέση τεντώνει ολόκληρο το σώμα, εστιάζοντας κυρίως στους δικεφάλους, τους μόσχους και τους ώμους. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας, που είναι χρήσιμα για τη διέγερση και την αντοχή κατά τη διάρκεια του σεξ.
  5. Θέση της Δεσμευμένης Γωνίας: Καθίστε με τα πόδια ενωμένα και τα γόνατα λυγισμένα προς τα πλάγια. Πιέστε ελαφρώς τα γόνατά σας προς το πάτωμα και κλίνετε προς τα εμπρός. Αυτή η θέση ανοίγει τα ισχία και την περιοχή της βουβωνικής χώρας, βελτιώνοντας την ευλυγισία και μειώνοντας την ένταση στην πυελική περιοχή.

giogka 3

Η ενσωμάτωση αυτών των θέσεων γιόγκα στην καθημερινότητά σας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις στη σωματική άνεση και ευχαρίστηση. Η τακτική πρακτική της σεξουαλικής γιόγκα προάγει όχι μόνο τη σωματική ευεξία, αλλά και τη συναισθηματική σύνδεση με τον σύντροφό σας, συμβάλλοντας σε μια πιο πλήρη και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα