24.2 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Απαγόρευση καπνίσματος: Νέα νομοθεσία για απαγόρευση καπνίσματος σε εξωτερικούς χώρους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει αυστηρότερους κανονισμούς για τον έλεγχο όλων των προϊόντων καπνού, διαθέτοντας 96 εκατομμύρια ευρώ. Σε κάποιες χώρες απαγορεύεται το κάπνισμα σε ανοιχτούς χώρους, όταν υπάρχει οποιοδήποτε είδος στέγης, όπως για παράδειγμα στις ΗΠΑ. Στη Νότια Κορέα υπάρχουν πινακίδες που υποδεικνύουν τα σημεία όπου το κάπνισμα επιτρέπεται, αντί για εκείνα όπου απαγορεύεται. Στις βεράντες εστιατορίων και μπαρ, το κάπνισμα είναι επίσης απαγορευμένο.

kapnisma2

Στην Ευρώπη, κάθε χώρα ακολουθεί τη δική της πολιτική, με πολλές να έχουν περιορίσει το κάπνισμα σε ανοιχτούς χώρους κοντά σε σχολεία, παιδικές χαρές, ζωολογικούς κήπους και άλλες περιοχές όπου βρίσκονται παιδιά. Ανάλογα με την πολιτική βούληση, εφαρμόζονται σχετικές απαγορεύσεις με σκοπό να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών και όσων εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα, καθώς το κάπνισμα είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την πλειονότητα των θανατηφόρων ασθενειών.

kapnisma

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το κάπνισμα είναι ο κυριότερος αποτρέψιμος κίνδυνος για την υγεία, προκαλώντας περίπου 700.000 θανάτους κάθε χρόνο. Παρά το γεγονός ότι όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν νόμους κατά του καπνίσματος και υψηλές τιμές για τα προϊόντα καπνού, λίγα από αυτά έχουν προχωρήσει σε απαγορεύσεις του καπνίσματος σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης. Αρκετοί θυμούνται τις συνέπειες της απαγόρευσης στους εσωτερικούς χώρους, όταν πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ένα όραμα, και σύμφωνα με αυτό, στο μέλλον θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να καπνίσεις, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα