25.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΦΥ: «Κύριε Πετραλιά οι ενέργειες σας για παρακράτηση του clawback μας καταστρέφουν»

«Κύριε Πετραλιά, αναλογιστείτε τις ευθύνες σας. Οι ενέργειες σας για παρακράτηση του clawback μας καταστρέφουν», ανακοίνωσαν με κοινό  δελτίο τύπου οι πρόεδροι των ΠΟΣΚΕ, ΠΟΣΙΠΥ, ΠΑΣΙΔΙΚ, ΠΑΝΙΔΙ και ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

stithoscopio 2

 

«Διαβάσαμε χθες με αγανάκτηση και οργή, την αιφνίδια ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για την είσπραξη του clawback του 2021 σε 120 δόσεις και των μηνών του Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2023 σε 9 δόσεις γεγονός που σημαίνει ότι άνω του 50% της μηνιαίας
υποβολής θα παρακρατείται από τον ΕΟΠΥΥ και σε συνδυασμό με την παρακράτηση φόρου θα φτάνει και στο 70%», εξήγησαν και επισήμαναν πως πληροφορήθηκαν ότι ήταν εντολή του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών..

Οι κ. Πατσουράκος, Χατζηπαναγιώτου, Καράμηνας, Φασίτσας και Μαστοράκου δήλωσαν πως είχαν ζητήσει και από τον προκάτοχο του υφυπουργού, όπως και επανειλημμένα και από τον ίδιο, να υπάρξει διαγραφή του τεχνητού χρέους του clawback, όπως έχει συμβεί και με την επιστρεπτέα προκαταβολή, για να μην πτωχεύσουν οι ιατροί, και να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τις διαγνωστικές εξετάσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Ζητήσαμε επανειλημμένα συνάντηση με τον κύριο Πετραλιά την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αποδεχθεί. Δεν αντιλαμβάνεται ο κύριος Πετραλιάς την ευθύνη του στην ελληνική κοινωνία και το γεγονός ότι με τις ενέργειες του καταστρέφονται οι ιατροί, τους οποίους οδηγεί σε θάνατο οικονομικό και φυσικό και ότι κληρονομούν τα χρέη τους στα παιδιά τους;», τόνισαν.

stethoscopio giatros

«Καλούμε τον κύριο Πετραλιά άμεσα να δώσει εντολή στον ΕΟΠΥΥ να αποσυρθούν οι κατάπτυστες ανακοινώσεις παρακράτησης του clawback. Ζητούμε άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, αφού ο κύριος Πετραλιάς δε μας δέχεται. Ο κύριος Πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να μας πει, θέλει τους ιατρούς της χώρας ζωντανούς οικονομικά και φυσικά ή όχι;», υπογράμμισαν οι πρόεδροι ολοκληρώνοντας το δελτίο τύπου.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα