25.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ιογενείς λοιμώξεις: Αυξάνονται οι ιογενείς λοιμώξεις μεταξύ των παιδιών

Λόγω της αλλαγής του καιρού από κρύο σε ζεστό, από ξηρασία σε βροχή και από το γεγονός ότι κάθονται μαζί στο σχολείο, οι ιογενείς λοιμώξεις εξαπλώνονται γρήγορα στα παιδιά. Οι παιδίατροι εκφράζουν ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό παιδιών που μεταφέρονται στα νοσοκομεία με παράπονα όπως κρυολόγημα, βήχας, πυρετός και διάρροια και προτρέπουν τους γονείς να αναζητήσουν έγκαιρα ιατρική συμβουλή χωρίς να ανησυχούν.

limoksi 1

Οι ασθένειες που μεταδίδονται γρήγορα και ιδιαίτερα κατά τις βροχερές ημέρες. Η δροσιά που σχηματίζεται στον αέρα μετά την έναρξη της βροχής και η ξαφνική εμφάνιση υγρού και ζεστού καιρού μετά τη διακοπή της βροχής είναι αίτια αυτών των ασθενειών. Καθώς η ανοσία των παιδιών είναι χαμηλή, μολύνονται γρήγορα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αεραγωγοί τους είναι μικρότεροι και οι αεραγωγοί είναι ένα κομμάτι του σώματος που επηρεάζεται πιο γρήγορα. Εξαιτίας αυτού, τα παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών είναι πιο επιρρεπή στη μόλυνση κατά τη διάρκεια των βροχερών ημερών, λένε οι ειδικοί.

Ανησυχητικά, έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που πάσχουν από διάρροια. Κατά τη διάρκεια των βροχερών ημερών, θα πρέπει να δίνεται στα παιδιά αρκετό νερό για να διατηρούνται ενυδατωμένα. Τα παιδιά πρέπει να πίνουν όσο πιο πολλά υγρά μπορούν με τη μορφή λεμονόνερου και να τρώνε ελαφριά τροφή, όπως λαπά. Εάν η περιοχή του πρωκτού του μωρού είναι κόκκινη, μετά χρησιμοποιήστε βαλσαμόλαδο, λάδι καρύδας ή κρέμα που προτείνει ο γιατρός. Εάν τα συμπτώματα της λοίμωξης στα παιδιά επιμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή σε περίπτωση που υπάρχει κοιλιακό άλγος ή αίμα στα κόπρανα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως παιδίατρο. Τα παιδιά με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο επιρρεπή σε εποχικές ασθένειες από άλλα παιδιά. 

limoksi

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας που θεωρείται ιδανικός για την ανάπτυξη των ιών, επομένως είναι απαραίτητο να προσέχουμε ιδιαίτερα τα παιδιά αυτές τις μέρες. Ο τακτικός εμβολιασμός των παιδιών βοηθά στην προστασία τους από ασθένειες. Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται τη σημασία της προσωπικής υγιεινής. Η συχνότητα εμφάνισης ασθενειών όπως το άσθμα , η πνευμονία και η γρίπη αυξάνονται κατά την περίοδο του φθινοπώρου, επομένως τα παιδιά πρέπει να κάνουν το ετήσιο εμβόλιο γρίπης πριν από την εποχή των μουσώνων. Εάν παρατηρήσετε πυρετό, διάρροια και έμετο, επισκεφτείτε έναν παιδίατρο και μην το αγνοήσετε αυτά τα συμπτώματα.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα