20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Γυναίκες ντροπή: Γιατί οι γυναίκες ντρέπονται περισσότερο για τα χρήματα παρά για το σεξ;

Η βετεράνος της Wall Street και η διευθύνουσα σύμβουλος της Ellevest, Sallie Krawcheck, θα ήθελε να δει τις γυναίκες να λαμβάνουν τον ίδιο έπαινο με τους άνδρες συναδέλφους τους. Ίσως αυτό θα βοηθήσει στην άρση της ντροπής που λέει ότι οι γυναίκες νιώθουν για τα χρήματα. «Τα χρήματα είναι τόσο ταμπού για εμάς ως γυναίκες», εξηγεί η Sallie. «Λαμβάνουμε τόσα πολλά αρνητικά μηνύματα σχετικά με τα χρήματα από τον Τύπο που απευθύνονται σε εμάς σχετικά με το πόσο[…] ο οικονομικός σχεδιασμός είναι πραγματικά, πολύ δύσκολος.»

sex ntropi ginaikes

Η Krawcheck λέει ότι οι συνήθειες δαπανών των γυναικών μπορούν να στιγματιστούν κοινωνικά. «[Ακούμε ότι ξοδεύουμε πάρα πολλά για το latte[,] για το πρόσωπο[,] για το μανικιούρ και το πεντικιούρ, για τα παπούτσια και ούτω καθεξής. Και έτσι έχουμε αυτά τα μηνύματα που μας έρχονται τα οποία είναι όχι θετικό». Πολιτιστικά, λέει, η κοινωνία λατρεύει να βλέπει έναν πλούσιο άνδρα να ξοδεύει χρήματα. «Οι άνδρες λαμβάνουν όλα αυτά τα θετικά καταφατικά μηνύματα γύρω από την ανάπτυξη και την παραγωγή χρημάτων», λέει.

Το αποτέλεσμα του χάσματος κοινωνικής αποδοχής είναι πρόβλημα γιατί κάνει τις γυναίκες λιγότερο πιθανό να μιλούν για χρήματα. «Είναι κάπως δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά τα χρήματα είναι ένα θέμα που είναι περισσότερο ταμπού από το σεξ», λέει η Krawcheck. “Οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να μιλούν για χρήματα παρά για σεξ και στην πραγματικότητα προτιμούν να μιλούν για τον θάνατό τους [από το να μιλάνε] για χρήματα. Δεν είναι πιο άβολο από αυτό.” Είτε πρόκειται για διαφάνεια εισοδήματος είτε για ανταλλαγή επενδυτικών συμβουλών με φίλους, η Krawcheck λέει ότι «[οι γυναίκες πρέπει] να σπάσουν το ταμπού και να κάνουν τις συζητήσεις».

ntropi

Επισημαίνει μια προηγούμενη έρευνα με επενδυτές της Ellevest που έδειξε ότι «οι περισσότερες γυναίκες γνώριζαν ότι υπήρχε διαφορά αμοιβών μεταξύ των φύλων», λέει η Krawcheck στο TheStreet. “Αλλά δεν πίστευαν ότι είχαν κενό. Και αν δεν το συζητάτε και δεν το ξέρετε, τότε[…] σκέφτεστε “καλά είμαι καλά, είναι όλοι οι άλλοι”. Αλλά σύμφωνα με την Krawcheck, οι γυναίκες δεν θα μάθουν ποτέ αν δεν μιλήσουν.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα