27.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Εορτολόγιο 27/9: Ποιος γιορτάζει σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου;

Σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, εορτάζουν οι άγιοι Νεομάρτυς Ακυλίνα από το Ζαγκλιβέρι Χαλκιδικής, Αγία Επιχάριτος η μάρτυς, Άγιος Ζήνων, επίσκοπος Λαοδικείας, και Μεγαλομάρτυρας Καλλίστρατος.

2 eortologio 1

Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη των παραπάνω Αγίων, και γιορτάζουν όσοι φέρουν τα ονόματα: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης και Καλλιστράτη.

Ο Άγιος Καλλίστρατος προερχόταν από χριστιανική οικογένεια στην Καρχηδόνα. Ως νεοσύλλεκτος στον ρωμαϊκό στρατό, καταγγέλθηκε από τους συναδέλφους του στρατιώτες στον στρατηγό Περσεντίνο λόγω της χριστιανικής του πίστης.

Ο Περσεντίνος, αγανακτισμένος από την πίστη του Καλλίστρατου, διέταξε αρχικά να τον βασανίσουν. Στη συνέχεια, τον τοποθέτησαν σε ένα δεμένο σάκο και τον έριξαν στη θάλασσα. Ωστόσο, συνέβη ένα θαύμα: ο σάκος σχίστηκε και δύο δελφίνια έσωσαν τον Καλλίστρατο.

eortologio poioi giortazoun simera 12 ioylioy e1623221653105

Οι σαράντα εννέα στρατιώτες που ήταν μάρτυρες του θαύματος πίστεψαν επίσης στον Χριστό. Η αντίδραση του Περσεντίνου ήταν θυελλώδης, και διέταξε τον αποκεφαλισμό όλων των στρατιωτών που πίστεψαν, τιμώντας τους ως μάρτυρες της χριστιανικής πίστης.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα