28.4 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Πρωινό στο χέρι: Yγιεινές προτάσεις για δύναμη και ενέργεια

Ένα υγιεινό πρωινό είναι το κλειδί για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ενέργεια, αλλά συχνά ο χρόνος είναι περιορισμένος. Για όσους είναι σε κίνηση, υπάρχουν εύκολες και γρήγορες επιλογές για πρωινό που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας. Ακολουθούν μερικές ιδέες για πρωινό “on the go”.
smoothie igeia
  1. Smoothie φρούτων: Ένα smoothie είναι γρήγορο, εύκολο και θρεπτικό. Χρησιμοποιήστε γάλα ή φυτικά υποκατάστατα, φρούτα όπως μπανάνες, μούρα και μήλα, και προσθέστε λίγο γιαούρτι ή βρώμη για επιπλέον πρωτεΐνη. Μπορείτε να προετοιμάσετε τα υλικά από το βράδυ και να το αναμείξετε το πρωί.
  2. Μπάρες δημητριακών: Είναι ιδανικές για όσους χρειάζονται κάτι γρήγορο και εύκολο. Μπορείτε να τις φτιάξετε στο σπίτι με βρώμη, μέλι, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, ή να επιλέξετε έτοιμες, προτιμώντας τις με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
  3. Γιαούρτι με φρούτα και ξηρούς καρπούς: Ένα μικρό δοχείο γιαουρτιού χαμηλών λιπαρών με κομμένα φρούτα και λίγους ξηρούς καρπούς μπορεί να είναι ένα γρήγορο και χορταστικό πρωινό. Βάλτε το σε ένα φορητό σκεύος για να το πάρετε μαζί σας.
  4. Σάντουιτς με αυγό και αβοκάντο: Ένα τοστ ολικής άλεσης με αυγό και αβοκάντο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά, προσφέροντας ενέργεια και αίσθηση κορεσμού για ώρες.
  5. Μάφιν βρώμης και μπανάνας: Αυτά τα υγιεινά μάφιν μπορούν να ετοιμαστούν εκ των προτέρων και να διατηρηθούν στο ψυγείο. Είναι ιδανικά για ένα γρήγορο σνακ ή πρωινό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
  6. Χυλός βρώμης (overnight oats): Ανακατέψτε βρώμη με γάλα, γιαούρτι και φρούτα από το βράδυ, και το πρωί θα έχετε ένα έτοιμο πρωινό που μπορείτε να πάρετε μαζί σας.

overnight oats

Αυτές οι ιδέες προσφέρουν ευκολία χωρίς να θυσιάζεται η θρεπτική αξία.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα