19.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

6 τρόποι για να φύγει ο πονοκέφαλος μετά από ώρες στις οθόνες 

Η παρατεταμένη χρήση οθονών, είτε πρόκειται για υπολογιστές, smartphones ή tablets, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους που σχετίζονται με την καταπόνηση των ματιών και την κακή στάση του σώματος. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ανακουφιστείτε από τους πονοκεφάλους αυτούς.

othoni 1

1. Κάντε διαλείμματα

Η πιο απλή και αποτελεσματική μέθοδος είναι να κάνετε τακτικά διαλείμματα από την οθόνη. Καλό είναι να ακολουθείτε τον κανόνα 20-20-20: κάθε 20 λεπτά, κοιτάξτε κάτι σε απόσταση 20 ποδιών (6 μέτρα) για 20 δευτερόλεπτα. Αυτό θα βοηθήσει στην ανακούφιση της καταπόνησης των ματιών.

2. Ρυθμίστε την οθόνη

Ελέγξτε τη φωτεινότητα και την αντίθεση της οθόνης σας για να είναι πάντα σε άνετα επίπεδα. Χρησιμοποιήστε φίλτρα μπλε φωτός αν σας φαίνεται εξαντλητικό. Επίσης, φροντίστε η οθόνη να είναι στο ύψος των ματιών σας, ώστε να μην καταπονούνται οι μύες του λαιμού.

3. Διατηρήστε σωστή στάση σώματος

Η σωστή στάση είναι σημαντική για την αποφυγή πονοκεφάλων. Βεβαιωθείτε ότι κάθεστε σε μια εργονομική καρέκλα με τα πόδια σας να ακουμπούν στο πάτωμα. Ο υπολογιστής σας πρέπει να βρίσκεται σε τέτοια θέση ώστε να μη χρειάζεται να γέρνετε μπροστά ή να γυρνάτε το λαιμό σας.

4. Ενυδατωθείτε

Η αφυδάτωση μπορεί να είναι ένας από τους κύριους παράγοντες πρόκλησης πονοκεφάλων. Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά αν εργάζεστε πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη.

5. Χρησιμοποιήστε θεραπείες χωρίς φάρμακα

Η εφαρμογή ζεστής ή κρύας κομπρέσας στο μέτωπο ή στο λαιμό μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τον πονοκέφαλο. Επίσης, μπορεί να βοηθήσουν οι ήπιες ασκήσεις stretching για το λαιμό και τους ώμους, διευκολύνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

6. Εξετάστε τη χρήση συμπληρωμάτων

Ορισμένα συμπληρώματα, όπως η μαγνησία και η βιταμίνη Β2, έχουν δείξει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μειώνουν την ένταση των πονοκεφάλων. Προτού αρχίσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα, είναι πολύ καλό να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.

othoni

Καθώς οι πονοκέφαλοι από τη χρήση οθονών είναι πολύ κοινοί, είναι κρίσιμο να εφαρμόσετε μερικούς από αυτούς τους τρόπους στην καθημερινότητά σας για να διατηρήσετε την υγεία των ματιών σας και την ευεξία σας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα