23.9 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Οικειότητα στρες: Πώς να ξεπεράσετε το άγχος σας στη διάρκεια του σεξ;

Για τους ανθρώπους που βιώνουν άγχος, η οικειότητα μπορεί μερικές φορές να είναι προκλητική, αλλά με τη σωστή προσέγγιση, μπορεί επίσης να είναι πολύ ικανοποιητική. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την πλοήγηση στο σεξ και την οικειότητα με ανήσυχους συντρόφους (ή εάν εσείς οι ίδιοι είστε ιδιαίτερα αγχώδεις):

Η επικοινωνία είναι το κλειδί

  • Πριν το σεξ: Κάντε ανοιχτές συζητήσεις σχετικά με τα επίπεδα άνεσης, τα όρια, τις επιθυμίες και τα ερεθίσματα πριν έρθετε σε οικειότητα. Γνωρίζοντας τι κάνει ο ένας τον άλλον άνετο μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση άγχους στη ζέστη της στιγμής.
  • Κατά τη διάρκεια και μετά: Ένα απλό “Είναι εντάξει;” ή «Πώς αισθάνεσαι;» μπορεί να προσφέρει επιβεβαίωση και να οικοδομήσει μια ισχυρότερη σύνδεση.

 

Δημιουργήστε ένα ασφαλές και χαλαρωτικό περιβάλλον

  • Ρυθμίστε τη διάθεση: Ο χαμηλός φωτισμός, τα άνετα σεντόνια και η χαλαρωτική μουσική μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε ένα σκηνικό πιο ασφαλές. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που αισθάνεται ασφαλές μπορεί να μειώσει σημαντικά το άγχος.
  • Εξαλείψτε την πίεση: Αποφύγετε να κάνετε το σεξ μοναδικό επίκεντρο του χρόνου που περνάτε μαζί. Αφιερώστε χρόνο αγκαλιάζοντας, μιλώντας ή είστε στοργικοί χωρίς την πίεση να χρειαστεί να εκτελέσετε

 

Επιβραδύνετε και εστιάστε στον αισθησιασμό

  • Ενσυνείδητο άγγιγμα: Το απαλό, αργό άγγιγμα μπορεί να βοηθήσει τους ανήσυχους ανθρώπους να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με το σώμα τους. Τα μασάζ, τα χάδια ή άλλες μορφές μη σεξουαλικού αγγίγματος μπορούν να βοηθήσουν στη διευκόλυνση της οικειότητας.
  • Μείνετε παρόντες: Ενθαρρύνετε την εστίαση σε αισθήσεις, όπως το να νιώθετε το άγγιγμα του άλλου, να παρατηρείτε ο ένας την αναπνοή του άλλου ή να κάνετε οπτική επαφή για να παραμείνετε συνδεδεμένοι τη στιγμή.

 

Η μη διεισδυτική οικειότητα μπορεί να είναι πολύτιμη

  • Εξερευνήστε άλλες μορφές ευχαρίστησης: Δεν χρειάζεται όλη η οικειότητα να είναι διεισδυτική. Το φιλί, το στοματικό παιχνίδι, ο αμοιβαίος αυνανισμός ή απλώς η γυμνή αγκαλιά μπορούν να είναι εξαιρετικοί τρόποι για να συνδεθείτε σωματικά χωρίς το πιθανό άγχος που μπορεί να προκαλέσει το διεισδυτικό σεξ.

 

Αναπροσαρμόστε τις προσδοκίες για το σεξ

  • Αφήστε την «Τέλεια» Απόδοση: Υπενθυμίστε στον εαυτό σας και στον σύντροφό σας ότι η οικειότητα δεν αφορά την «απόδοση» ή την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων (π.χ. οργασμούς). Έχει να κάνει με τη σύνδεση και να νιώθουμε καλά μαζί.
  • Αγκαλιάστε τον αυθορμητισμό και την παιχνιδιάρικη διάθεση: Το να είστε παιχνιδιάρικοι και ανάλαφροι μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε την ένταση και να κάνετε τις οικείες στιγμές να αισθάνονται λιγότερο σοβαρές και πιο ευχάριστες.

sex katathlipsi

Δημιουργώντας ένα ασφαλές, υποστηρικτικό περιβάλλον και εστιάζοντας στην ανοιχτή επικοινωνία και τη συναισθηματική οικειότητα, το σεξ μπορεί να γίνει μια πιο θετική και άνετη εμπειρία και για τους δύο συντρόφους.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα