20.3 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Ενστάσεις στις προδιαγραφές για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από την Ε.Κ.Α.Π.Υ.

Με την επιστολή η  Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία ζητάει να ενημερωθεί σχετικά με την διάθεση και κατανομή του προς προμήθεια εξοπλισμού στη χώρα μας, με βάσει τις εκάστοτε κλινικές ανάγκες, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου. Παρέμβαση της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) προς την ΕθνικήΚεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.).

ekapty

Την παρέμβαση της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) προς την ΕθνικήΚεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.) προκαλεί το γεγονός ότι έχουν υποβληθεί πολλαπλές παρατηρήσεις, ενστάσεις και σχόλια στη ΔημόσιαΔιαβούλευση για τις τεχνικές προδιαγραφές, που αφορούν ιατροτεχνολογικόεξοπλισμό, που προορίζεται να εγκατασταθεί στα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

epemvatiki neuroaktinologia

Η Ε.Α.Ε. έστειλε επιστολή στην Ε.Κ.Α.Π.Υ. επισημαίνοντας ότι μάλλον δεν υπήρξεκαμία καθοδήγηση επιστημονικών κριτηρίων και κλινικών αναγκών, απόεμπειρογνώμονες προς τους συντάκτες για την τελική διαμόρφωση των τεχνικώνπροδιαγραφών προς Διαβούλευση, ανά τεχνολογία, ή απεικονιστική πράξη καικυρίως ανά Νοσοκομείο, ή άλλη δομή για την οποία προορίζεται ο προς διάθεσηεξοπλισμός (π.χ. Κέντρο Υγείας, Νοσοκομείο κ.λ.π.) ώστε η αξιοποίηση αυτού ναείναι η πλέον δόκιμη, βέλτιστη και αποτελεσματική.Ακόμη, στην επιστολή της, η Ε.Α.Ε.:

  • Ζητεί να ενημερωθεί σχετικά με την διάθεση και κατανομή του προς προμήθεια εξοπλισμού στη χώρα μας, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα
    υλοποίησης του έργου.
  • Θέτει στη διάθεση της Ε.Κ.Α.Π.Υ., ομάδες ειδικών εμπειρογνωμόνων,Ιατρών Ακτινολόγων, οι οποίοι θα πρέπει στο μέλλον να αξιοποιούνται σεδιαδικασίες σύνταξης, ή αξιολόγησης τεχνικών προδιαγραφών συστημάτων και υλικών που αφορούν την ειδικότητα της Ακτινολογίας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα