8.2 C
Athens
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Μαγνήσιο τροφές: 10 κορυφαίες πηγές μαγνησίου

Το μαγνήσιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο για την υγεία, το οποίο υποστηρίζει πολλές λειτουργίες του σώματος, όπως η μυϊκή και νευρική λειτουργία, η παραγωγή ενέργειας και η υγεία των οστών. Η σωστή πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής που περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε αυτό το σημαντικό μέταλλο. Εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες πηγές μαγνησίου.
magnisio scaled

1. Σπόροι Κολοκύθας

Οι σπόροι κολοκύθας είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου, προσφέροντας περίπου 150 mg μαγνησίου ανά 30 γραμμάρια. Επίσης, περιέχουν υγιή λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

2. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, με περίπου 80 mg ανά 30 γραμμάρια. Εκτός από το μαγνήσιο, τα αμύγδαλα προσφέρουν βιταμίνη Ε και υγιή λιπαρά.

3. Σπανάκι

Το σπανάκι είναι μια εξαιρετική φυτική πηγή μαγνησίου. Μια μερίδα 100 γραμμαρίων μαγειρεμένου σπανακιού περιέχει περίπου 80 mg μαγνησίου. Επιπλέον, το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C και K.

4. Μαύρη Σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (70-85%) είναι πηγή μαγνησίου, προσφέροντας περίπου 64 mg ανά 30 γραμμάρια. Επίσης, περιέχει αντιοξειδωτικά που είναι ευεργετικά για την υγεία.

5. Αβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει περίπου 29 mg μαγνησίου ανά 100 γραμμάρια. Επίσης, είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, φυτικές ίνες και βιταμίνες.

6. Φασόλια και Λαχανικά

Τα φασόλια, ιδιαίτερα τα μαυρομάτικα και τα φασόλια φασολιών, είναι καλές πηγές μαγνησίου. Επίσης, τα λαχανικά όπως το μπρόκολο και η λαχανίδα περιέχουν σημαντικές ποσότητες μαγνησίου.

7. Πλήρης Σιτηρά

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως, όπως η βρώμη, το καστανό ρύζι και η κινόα, είναι πλούσια σε μαγνήσιο. Για παράδειγμα, μια μερίδα 100 γραμμαρίων βρώμης περιέχει περίπου 177 mg μαγνησίου.

magnisio

Η ενσωμάτωση αυτών των τροφών στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε επαρκή επίπεδα μαγνησίου και να προάγετε τη συνολική υγεία σας. Εάν έχετε ανησυχίες για τα επίπεδα μαγνησίου σας ή αν υποπτεύεστε ανεπάρκεια, είναι καλό να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο ή ιατρό.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα