19.4 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

24ωρη Πανελλαδική απεργία γιατρών και νοσηλευτών στα Δημόσια νοσοκομεία

Πανελλαδική απεργία γιατρών και νοσηλευτών σήμερα 17 Οκτωβρίου σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Για να έχει προοπτική το ΕΣΥ, είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες δυσλειτουργίες της ανεπαρκούς χρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού, αναφέρουν οι εργαζόμενοι. Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας, καθώς γιατροί και νοσηλευτές πραγματοποιούν πανελλαδική κινητοποίηση στον τομέα της υγείας.

nosokomeio 1

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία και προγραμματίζουν συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις. Στην Αθήνα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 9:30 μπροστά στο Υπουργείο Υγείας. Βασικά αιτήματα των δύο Ομοσπονδιών είναι η μαζική πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια, σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και η δωρεάν υγεία για όλο τον λαό.

Η έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση αποτελούν τα κύρια προβλήματα του ΕΣΥ. «Για να έχει προοπτική η Δημόσια Υγεία, πρέπει να λυθούν οι χρόνιες δυσλειτουργίες της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Η ΟΕΝΓΕ σημειώνει ότι οι πολίτες έχουν ξοδέψει από την τσέπη τους 5,9 δισ. ευρώ, ενώ οι τιμές των φαρμάκων έχουν αυξηθεί έως και 480%.

pis pathologoi nosokomeio 1

«Δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας! Δεν θα επιτρέψουμε η απώλεια να γίνει συνήθεια μας!», αναφέρει η Ομοσπονδία. Προσθέτει ότι οι αυξήσεις στις τιμές εξανεμίζουν τα όποια οφέλη από τις αυξήσεις των μισθών, οι προσλήψεις που γίνονται δεν καλύπτουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις, ενώ οι ελαστικές μορφές εργασίας έχουν αυξηθεί. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στα νοσοκομεία υπάρχουν 45.000 κενές οργανικές θέσεις.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα