19 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Γεωργιάδης: “Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε να τιμούμε κάποιον εν ζωή, αλλά εμείς αποφασίσαμε αυτό να το αλλάξουμε”

Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παρευρέθη αυτή την εβδομάδα στην ονοματοδοσία του Αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σε Αμφιθέατρο «Χαράλαμπος Ρούσσος». Όπως ανέφερε ο ίδιος: “Ήταν πριν από 11 χρόνια όταν ως Υπουργός Υγείας τότε, είχε την τύχη επί θητείας μου να λήξει η αποδοχή της δωρεάς της ΕΤΕ στον «Ευαγγελισμό» ύψους 30.000.000€ για την δημιουργία των νέων χειρουργείων του Νοσοκομείου αυτού. Δεν θα ξεχάσω το απόγευμα που είχαμε καθορίσει με τον αείμνηστο Τουρκολιά, τον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ, να ξεκινήσουμε το εργοτάξιο. Η γνωστή «συμμορία της μιζέριας» ήταν εκεί με φωνές, ντουντούκες κλπ για να μας εμποδίσει….δεν ήθελαν την δωρεά διότι ήταν ιδιωτική χορηγεία με τις οποίες διαφωνούσαν ιδεολογικά….”

GaPg0V1WwAIv 9g

Συνεχίζοντας, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως: “Τελικά το έργο ολοκληρώθηκε και σήμερα ο «Ευαγγελισμός» έχει τα καλύτερα χειρουργεία του ΕΣΥ. Μέσα όμως σε αυτό το κτίριο αποφασίστηκε να φτιάξουμε και ένα σύγχρονο αμφιθέατρο Τηλεεκπαίδευσης και Τηλεχειρουργικής. Με μία επιπλέον δωρεά του μεγάλου εθνικού ευεργέτου κ. Αθανασίου Μαρτίνου ύψους 1.000.000€ αγοράσαμε τον τελειότερο εξοπλισμό που επιτρέπει όχι μόνον την διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων εξ αποστάσεως αλλά και την ταυτόχρονη εκπαίδευση σε αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις πολλών φοιτητών.”

Σχολιάζοντας την ανάπτυξη του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας ολοκλήρωσε λέγοντας: “Όλο αυτό το έργο, όπως και πάρα πολλά ακόμη τόσο στον «Ευαγγελισμό» όσο και σε πολλά ακόμη Νοσοκομεία του ΕΣΥ, δεν θα είχαν γίνει εάν δεν τα είχε οραματιστεί και δεν είχε εργαστεί σκληρά για αυτά ο Ακαδημαϊκός και καθηγητής και ιδρυτής της εντατικολογίας στην Ελλάδα κ. Χαράλαμπος Ρούσσος. Το ΔΣ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και το Υπουργείο Υγείας αποφασίσαμε λοιπόν σε ένδειξη Τιμής στην συνολική του προσφορά να δώσουμε το όνομά του στο Αμφιθέατρο αυτό που δεν θα υπήρχε, όπως και όλο αυτό το νέο υπέροχο κτίριο χωρίς τον ίδιο.

GaPg0V1XEAAy4Xd

Ξέρω ότι στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε να τιμούμε κάποιον εν ζωή, αλλά εμείς αποφασίσαμε αυτό να το αλλάξουμε διότι ο κ. Χαράλαμπος Ρούσσος πραγματικά το αξίζει. Υγ: το αστείο είναι ότι και πάλι η γνωστή «συμμορία της μιζέριας» της Άκρας Αριστεράς ήταν εκεί έξω να φωνάζει και να βρίζει λες και δεν είχε περάσει μία μέρα από την ημέρα που θεμελιώναμε αυτό το κτίριο…πλέον δεν εκνευρίζομαι, η γραφικότητα τους είναι εμφανής και κανένας λογικός άνθρωπος δεν τους λαμβάνει πλέον στα σοβαρά.”

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα