12.2 C
Athens
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Λεμονάτο κοτόπουλο με φρέσκο θυμάρι

Το λεμονάτο κοτόπουλο είναι μία απλή και γευστική συνταγή που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Η φρεσκάδα του λεμονιού σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά δημιουργεί μία μοναδική γεύση που θα σας ταξιδέψει με την πρώτη μπουκιά. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε αυτή την υπέροχη συνταγή.

fagito2 1

Υλικά:

  • 1 κιλό κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
  • 4 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
  • 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλάκι ξερό)
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό (για σερβίρισμα)
  • Πατάτες (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Μαρινάρισμα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετήστε τις μερίδες του κοτόπουλου στο μπολ και καλύψτε τις καλά με τη μαρινάδα. Αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο τουλάχιστον 1-2 ώρες ή ακόμη καλύτερα όλη τη νύχτα.
  2. Προετοιμασία για το ψήσιμο: Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Αν θελήσετε να προσθέσετε πατάτες, καθαρίστε και κόψτε τες σε κυβάκια και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ψήσιμο: Τοποθετήστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στο ταψί, πάνω από τις πατάτες αν επιλέξετε να τις χρησιμοποιήσετε. Ενδέχεται να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο από τη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο για επιπλέον γεύση. Ψήστε για περίπου 45-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο και να είναι πλήρως ψημένο. Ελέγξτε αν είναι έτοιμο κόβοντας ένα κομμάτι: ο χυμός πρέπει να είναι διάφανος.
  4. Σερβίρισμα: Αφαίρεστε το κοτόπουλο και τις πατάτες από το ταψί και σερβίρετε σε πιάτα. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για φρεσκάδα.

fagito2

Το λεμονάτο κοτόπουλο είναι έτοιμο να σερβιριστεί! Συνοδέψτε το με μία δροσερή σαλάτα και απολαύστε την υπέροχη γεύση του. Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα