16.5 C
Athens
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024

Γλυκός πειρασμός: Αφράτο και πανεύκολο κέικ σοκολάτας με 4 υλικά

Αυτό το αφράτο κέικ σοκολάτας είναι ιδανικό για κάθε περίσταση και απαιτεί μόνο 4 απλά υλικά. Είναι γλυκός πειρασμός που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, και η παρασκευή του είναι τόσο εύκολη που θα το ετοιμάσετε σε λίγα μόλις λεπτά!

gliko 1

Υλικά:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ιδανικά 70% κακάο)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Υλικών: Αρχικά, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ (22-24 εκ.) ή καλύψτε την με χαρτί ψησίματος.
  2. Λιώσιμο Σοκολάτας και Βουτύρου: Σε ένα μπολ, σπάστε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια και προσθέστε το βούτυρο. Λιώστε τα είτε σε μπεν μαρί είτε στον φούρνο μικροκυμάτων. Αν χρησιμοποιήσετε φούρνο μικροκυμάτων, ζεστάνετε το μείγμα σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιογενές και λείο.
  3. Αναμειγνύοντας τα Υλικά: Αφήστε το μείγμα σοκολάτας και βουτύρου να κρυώσει λίγο (για να μην ψηθούν τα αυγά), και στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Προσθέστε τα Αυγά: Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς μετά από κάθε προσθήκη. Η σωστή διαδικασία των αναμείξεων θα προσφέρει στο κέικ σας την αφράτη υφή που όλοι αγαπάμε!
  5. Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά. Μην το παραψήσετε! Το κέικ είναι έτοιμο όταν η επιφάνεια είναι στέρεη αλλά το εσωτερικό είναι ακόμα λίγο υγρό. Αυτό θα δώσει την υπέροχη σοκολατένια υφή που όλοι περιμένουν.
  6. Αφήστε το να κρυώσει: Αφού ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει στη φόρμα για περίπου 10 λεπτά και μετά βγάλτε το από τη φόρμα. Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

gliko 2

Σερβίρισμα:

Μπορείτε να σερβίρετε το κέικ σκέτο ή με μια μπάλα παγωτού βανίλια ή ακόμα και γκανάζ σοκολάτας για μια extra γλυκιά εμπειρία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό το κέικ σοκολάτας είναι βέβαιο ότι θα σας ενθουσιάσει!

Καλή απόλαυση!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα