21.2 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Διαγνωστικά κέντρα: Αιτούνται την άμεση εκκαθάριση και πληρωμή Αυγούστου & Σεπτεμβρίου

Επιστολή προς το αρμόδιο τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) απέστειλε το Συντονιστικό Όργανο Φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), ζητώντας την καταβολή των πληρωμών προς τα διαγνωστικά κέντρα και τα πολυϊατρεία για το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου.

diagnosi koronoiou

«Μετά από την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ στις 14/10/2024 σχετικά με τις υποβολές δαπανών για τον Αύγουστο του 2024, θα θέλαμε να ενημερωθούμε για το χρονοδιάγραμμα υποβολής των δαπανών και πληρωμής για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ιδιαίτερα, επισημαίνεται ότι οι υποβολές για τον Αύγουστο του 2024 θα πρέπει να εκκαθαριστούν και να πληρωθούν εγκαίρως, σαν να μην υπήρξε καθυστέρηση στην υποβολή», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων και πολυϊατρείων.

Επιπλέον, ζητούν να δοθεί η δυνατότητα υποβολής επιπλέον δαπανών (π.χ. για Ευρωπαίους πολίτες, το πρόγραμμα Σπύρος Δοξιάδης κ.λπ.), καθώς πολλοί πάροχοι δεν κατέθεσαν τις δαπάνες του Αυγούστου εμπρόθεσμα, λόγω παρανόησης της ανακοίνωσης του ΕΟΠΥΥ με αριθμό 23260/25-9-2024.

diagnostikes odigies 3

«Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τα πολυϊατρεία, καθώς υπάρχουν οικονομικές υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές που πρέπει να καλυφθούν άμεσα, ενόψει των επερχόμενων εορτών», τονίζει το Συντονιστικό Όργανο, ζητώντας τις άμεσες ενέργειες του Οργανισμού.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα