19.4 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Μείωση τιμών: Ποια βασικά προϊόντα θα πωλούνται φθηνότερα στα σούπερ μάρκετ;

Οι τιμές μειώνονται έως και 15% σε 123 βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης μέχρι το τέλος του μήνα, με σκοπό να μειωθεί ο πληθωρισμός στα τρόφιμα. Οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και οι προμηθευτές τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και δεσμεύτηκαν ότι οι μειώσεις τιμών θα διαρκέσουν για τουλάχιστον δύο μήνες, ενώ η λίστα των προϊόντων θα ανανεώνεται κάθε δύο εβδομάδες με νέους κωδικούς.

super market igieines diatrofikes epiloges

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, υπάρχει θετική ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις και αναμένεται να προστεθούν σύντομα περισσότερα προϊόντα, με τις εκτιμήσεις να δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός τους θα ξεπεράσει τους 600 κωδικούς, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Σούπερ Μάρκετ.

Οι σημαντικότερες μειώσεις τιμών παρατηρούνται στα τρόφιμα. Το ελαιόλαδο πωλείται φθηνότερα κατά 5% έως 8%, το αλεύρι μειώνεται από 9% έως 15%, ενώ ο χυμός ντομάτας έχει υποχωρήσει κατά 15%. Οι τιμές στο κριθαράκι μειώνονται από 7% έως 10%, ενώ το ρύζι έχει μείωση 6% έως 7%. Στα απορρυπαντικά ρούχων, τις χλωρίνες και τα σαμπουάν οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 6% έως 8%, και οι βρεφικές πάνες προσφέρονται έως 10% φθηνότερα.

Ο Απόστολος Πεταλάς, γενικός διευθυντής της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας, τόνισε ότι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ενθαρρύνουν τους προμηθευτές να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και υποστηρίζουν τη διατήρηση των μειωμένων τιμών στα ράφια, παρά το σημαντικό κόστος τόσο από πλευράς χώρου όσο και σε εργατικά χέρια για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

super market lathi

Επιπλέον, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ συμμετέχουν στην έκπτωση που προσφέρουν οι προμηθευτές, μειώνοντας τις τιμές των αποθεμάτων τους. Επιπλέον, άλλες προμηθευτικές εταιρείες έχουν στείλει μειωμένους τιμοκατάλογους για περίπου 100 προϊόντα, αν και αυτές οι μειώσεις δεν υπολογίζονται, καθώς είναι κάτω από το ελάχιστο όριο του 5%.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα