Η σούπα με ρεβίθια είναι ένα πλούσιο και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και αρώματα, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τα ρεβίθια, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, κάνουν αυτή τη σούπα χορταστική και υγιεινή. Με λίγα απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα νόστιμο γεύμα που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια. Ακολουθεί μια συνταγή για σούπα με ρεβίθια που σίγουρα θα γίνει αγαπημένη σας.
Υλικά:
- 1 κούπα ρεβίθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα ντομάτας (400 γρ.)
- 4 κούπες ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
- Χυμός από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέστε τα καρότα και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Ρίξτε τις μουλιασμένες ρεβίθια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε την κονσέρβα ντομάτας, τον ζωμό, το κύμινο και την πάπρικα. Αφήστε να βράσει.
- Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τη σούπα για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι τα ρεβίθια να είναι τρυφερά. Αν χρειαστεί, προσθέστε περισσότερο ζωμό ή νερό.
- Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αλατοπιπερώστε κατά βούληση και προσθέστε τον χυμό λεμονιού αν επιθυμείτε.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό. Αυτή η σούπα ρεβιθιών είναι χορταστική, γευστική και ιδανική για ένα θρεπτικό γεύμα!