8.2 C
Athens
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Κατσικάκι κρασάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια

Το κατσικάκι κρασάτο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας με την πλούσια γεύση του κρέατος και των φρέσκων λαχανικών. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους σας.

fagito.jpg1

Υλικά:

  • 1,5 kg κατσικάκι (κομμένο σε μερίδες)
  • 500 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 500 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη (για να ισορροπήσει τη οξύτητα των ντοματίνων)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του κατσικιού: Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κομμάτια του κατσικιού και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσουν τους χυμούς τους και να αποκτήσουν ωραία γεύση.
  2. Προσθήκη αρωμάτων: Αφού το κρέας ροδίσει, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο (αν το χρησιμοποιήσετε). Σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Κρασί και μπαχαρικά: Ρίχνετε το κόκκινο κρασί και προσθέτετε τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, έτσι ώστε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  4. Ντοματίνια: Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κομμένα ντοματίνια και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1-1.5 ώρα, μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό και οι γεύσεις να έχουν αναμιχθεί.
  5. Σερβίρισμα: Όταν το κατσικάκι είναι έτοιμο, αφαιρείτε τη δάφνη και το θυμάρι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, συνοδευόμενο από ρύζι, πλιγούρι ή φρέσκο ψωμί για να κάνετε βουτιές στη νοστιμιά της σάλτσας.

fagito1

Αυτή η συνταγή για κατσικάκι κρασάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια θα σας γεμίσει αναμνήσεις και γεύσεις, κάνοντάς σας να απολαύσετε τη Κυριακή σας στο τραπέζι με τους αγαπημένους σας. Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα