Αν θέλετε να απολαύσετε ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό, οι πρωτεϊνικές τηγανίτες είναι η ιδανική επιλογή! Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε νόστιμες και γεμάτες πρωτεΐνη τηγανίτες.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι βρώμη (ολικής άλεσης)
- 1 μπανάνα (καλά ώριμη)
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα (ή γάλα αμυγδάλου)
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
- Μια πρέζα αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι πρωτεΐνη σε σκόνη (προαιρετικά, αλλά συνιστάται)
Οδηγίες:
- Προετοιμασία του μείγματος: Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε τη βρώμη και αλέστε την μέχρι να γίνει σκόνη. Προσθέστε τη μπανάνα, τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Αν χρησιμοποιείτε πρωτεΐνη σε σκόνη, προσθέστε την και αυτή. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
- Θέρμανση του τηγανιού: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε λίγο λάδι ή βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Μαγείρεμα: Ρίξτε 1/4 φλιτζανιού του μείγματος στο τηγάνι για κάθε τηγανίτα. Μαγειρέψτε μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και οι άκρες να φαίνονται σταθερές, περίπου 2-3 λεπτά. Γυρίστε την τηγανίτα και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές με φρέσκα φρούτα, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
Αυτές οι πρωτεϊνικές τηγανίτες είναι ιδανικές για ένα θρεπτικό πρωινό ή ένα σνακ μετά την προπόνηση. Με την προσθήκη πρωτεΐνης, είναι μια εξαιρετική επιλογή για να σας κρατήσουν χορτάτους και ενεργητικούς!