22.3 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Βραδινό: 5 λόγοι για να τρώτε ένα βραδινό νωρίς πριν τις 19:00 κάθε μέρα

Η ώρα του τελευταίου γεύματος είναι μόνο μια πτυχή της συνολικής διατροφής σας. Η ποιότητα των γευμάτων και των σνακ σας όλη την ημέρα έχει επίσης σημασία. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας καθολικός κανόνας που να υπαγορεύει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για το φαγητό, λέει η Deepika Vasudevan, διατροφολόγος. Το αν είναι υγιές να σταματήσετε να τρώτε μετά τις 7 μ.μ. εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής σας, οι διατροφικές σας προτιμήσεις και οι στόχοι υγείας. Έτσι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακούσετε τα σημάδια πείνας και πληρότητας του σώματός σας.

deipno noris

Εάν είστε πραγματικά πεινασμένοι μετά τις 7 μ.μ., είναι προτιμότερο να φάτε το βραδινό σας αργότερα. Εάν είστε κάποιος που μένει ξύπνιος μέχρι αργά το βράδυ, το να δειπνήσετε νωρίς μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε πείνα αργότερα. Είναι απαραίτητο να επιτύχετε μια ισορροπία που ταιριάζει στον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις σας. Εάν είστε επιρρεπείς στην πείνα αργά το βράδυ, θα μπορούσατε να σκεφτείτε να έχετε ένα μικρό, ισορροπημένο σνακ για να αποτρέψετε την υπερβολική πείνα και την πιθανή υπερκατανάλωση τροφής.

Ευθυγράμμιση κιρκάδιου ρυθμού

Το σώμα μας είναι καλωδιωμένο να ακολουθεί έναν κιρκάδιο ρυθμό, ο οποίος διέπει διάφορες σωματικές λειτουργίες. Το να τρώτε σε συγχρονισμό με αυτόν τον ρυθμό μπορεί να βελτιστοποιήσει την πέψη και τον μεταβολισμό, να ξεκουράσει το πεπτικό σύστημα, να επιτρέψει στο συκώτι να ξεκουραστεί και να αποτοξινωθεί χωρίς υπερβολικό άγχος. Αυτή η περίοδος ανάπαυσης συμβάλλει επίσης σε ένα πιο υγιές μικροβίωμα του εντέρου και σε βελτιωμένη πέψη, λέει ο ειδικός.

Έλεγχος σακχάρου στο αίμα

Το πρώιμο δείπνο βοηθά στην ενίσχυση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, πράγμα που σημαίνει ότι τα κύτταρα του σώματός σας ανταποκρίνονται περισσότερο στην ινσουλίνη. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα πιο αποτελεσματικά και να μειώσει τον κίνδυνο αντίστασης στην ινσουλίνη, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένες και πιο ελεγχόμενες αιχμές ινσουλίνης μετά τα γεύματα. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τις γρήγορες και υπερβολικές διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, υποστηρίζοντας καλύτερο συνολικό γλυκαιμικό έλεγχο.

deipno vradino

Βελτιωμένη ποιότητα ύπνου

Το να τρώτε πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή του ύπνου λόγω δυσφορίας ή δυσπεψίας. Ένα νωρίς δείπνο επιτρέπει στο σώμα σας να εγκατασταθεί σε μια κατάσταση ηρεμίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, προάγοντας καλύτερη ποιότητα ύπνου, λέει ο ειδικός στο Health Shots.

Υγεία της καρδιάς

Το να τρώτε αργότερα το βράδυ, ειδικά τροφές με πολλές θερμίδες και ανθυγιεινά, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία της καρδιάς. Ένα νωρίς δείπνο, από την άλλη πλευρά, μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη υγεία της καρδιάς μειώνοντας την κατανάλωση βαριών, λιπαρών τροφών πριν από τον ύπνο.

Ορμονική αρμονία

Οι ορμόνες μας, συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και της κορτιζόλης, ακολουθούν έναν καθημερινό ρυθμό. Το να τρώτε νωρίτερα ευθυγραμμίζεται με τα φυσικά ορμονικά πρότυπα του σώματος, υποστηρίζοντας δυνητικά τον υγιέστερο μεταβολισμό και τη ρύθμιση των ορμονών.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα