23.2 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Κικίλιας φωτιές: “Πρέπει όλοι μαζί να προστατεύσουμε τη χώρα μας”

Μεγάλη προσοχή από όλους τους πολίτες εφιστά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, λόγω των προβλέψεων για ακραίες συνθήκες κινδύνου πυρκαγιάς αύριο, κάνοντας αναφορά στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Αλεξανδρούπολη.

politiki prostasia

O κ. Κικίλιας, σε δήλωση του που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει:

«Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος – επίγειες και εναέριες-, εθελοντές, ο Στρατός, η Αστυνομία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνουν πολύ μεγάλη μάχη στη φωτιά της Αλεξανδρούπολης. Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιών για τη Δευτέρα 21/8 έχει σε κατάσταση συναγερμού, στο κόκκινο δηλαδή, την Εύβοια, την Αττική, τη Βοιωτία, την Αργολίδα, την Κορινθία. Εφιστώ την προσοχή όλων. Δεν επιτρέπεται καμία εργασία εξωτερικού χώρου που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Πρέπει όλοι μαζί να προστατεύσουμε τη χώρα μας».

Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus

Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

capturefotia.jpg

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα