Οι τρούφες είναι μια απολαυστική γλυκιά λιχουδιά που μπορεί να προσαρμοστεί με διάφορες γεύσεις. Ακολουθούν τρεις παραλλαγές τρούφας που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της σοκολάτας!
1. Τρούφες Σοκολάτας με Ξηρούς Καρπούς
Υλικά:
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. καρύδια (ψιλοκομμένα)
- Κομματάκια σοκολάτας ή καρύδια για επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
- Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατέψτε.
- Με τη βοήθεια κουταλιού, σχηματίστε μπαλάκια και κυλήστε τα σε κομματάκια σοκολάτας ή καρύδια.
- Αφήστε τις τρούφες στο ψυγείο να σφίξουν.
2. Τρούφες Με Συστατικά Καφέ
Υλικά:
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφές
- Κακάο σε σκόνη για επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.
- Διαλύστε τον καφέ σε 1 κουταλιά ζεστό νερό και προσθέστε στο μείγμα.
- Αφήστε το να κρυώσει και να σφίξει.
- Σχηματίστε μπαλάκια και κυλήστε τα σε κακάο.
- Αφήστε στο ψυγείο να σφίξουν.
3. Τρούφες Με Μέντα
Υλικά:
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας
- Σοκολατένια σπασμένα κομμάτια για επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Λιώστε τη σοκολάτα και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέστε το εκχύλισμα μέντας και ανακατέψτε.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
- Σχηματίστε μπαλάκια και κυλήστε τα σε σοκολατένια κομμάτια.
- Αφήστε στο ψυγείο να σφίξουν.
Αυτές οι τρεις παραλλαγές τρούφας είναι ιδανικές για κάθε περίσταση και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας!