22.3 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Καφές πρωινό: 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν τον πρώτο σας καφέ

Υπάρχουν πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν απολαύσετε τον πρωινό σας καφέ. Η διατροφολόγος Gabi, από το The Fast 800, συνιστά στους λάτρεις του καφέ να καθυστερήσουν το πρώτο τους φλιτζάνι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ενισχύσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας και να δείτε μια συνολική βελτίωση στην υγεία σας, συμβουλεύει. Αντιθέτως, η κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι μπορεί να ωθήσει το σώμα σας σε κατάσταση υψηλού στρες που απελευθερώνει ορμόνες όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη. Η Gabi είπε: «Η υποστήριξη της ρουτίνας του πρωινού καφέ με μερικές έξυπνες πρακτικές μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για τη συνολική ευεξία σας».

kafes 5

Ενυδάτωση

Η Gabi σας συμβουλεύει να πίνετε άφθονο νερό πριν πιείτε έναν καφέ. Είπε ότι το νερό σας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και η προσθήκη μιας στύβης λεμονιού θα μπορούσε να βοηθήσει την πέψη.

Θρεπτικό πρωινό

Η δεύτερη συμβουλή είναι να έχετε ένα γεύμα γεμάτο φυτικές ίνες και πρωτεΐνες – αυτό θα εξισορροπήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Η Gabi είπε: «Το αυξημένο σάκχαρο στο αίμα μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και να μας κάνει να είμαστε σε ένα τρενάκι του σακχάρου στο αίμα για την υπόλοιπη ημέρα, μειώνοντας έτσι τον ενεργειακό μας εφοδιασμό».

Άσκηση

Μερικοί άνθρωποι πίνουν καφέ πριν από την άσκηση, καθώς πιστεύουν ότι τον κάνει να αισθάνεται λιγότερο σκληρός, αλλά οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να προκαλέσει άγχος και να σας κάνει να τρέμετε καθώς προπονείστε. Η Gabi έχει συμβουλεύσει τους ανθρώπους να κάνουν κάποια μορφή σωματικής δραστηριότητας πριν πιουν έναν καφέ. «Μέσα στην πρώτη ώρα αφύπνισης, τα επίπεδα κορτιζόλης μας ιδανικά αυξάνονται και πέφτουν σε μια απόκριση γνωστή ως η απόκριση αφύπνισης της κορτιζόλης. Αυτή η άνοδος και η πτώση της κορτιζόλης αντιπροσωπεύει ένα υγιές νευρικό σύστημα και στην πραγματικότητα έχει μεγάλη επίδραση στην υγεία του ανοσοποιητικού μας ακόμη και τον κίνδυνο αυτοάνοσης ανάπτυξης».

egrigorsi kafes

Υπομονή

Η Gabi λέει ότι η καθυστέρηση της καφεΐνης για τουλάχιστον 90 λεπτά προάγει υψηλά επίπεδα ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φως ημέρας

Η Gabi είπε: «Η έκθεση στο πρωινό φως είναι ένας τεράστιος ρυθμιστής του κιρκάδιου ρυθμού και η έκθεση στο φως πυροδοτεί την υγιή απελευθέρωση κορτιζόλης το πρωί για να υποστηρίξει τον φυσικό ρυθμό του σώματος. Η έκθεση στο φυσικό φως την πρώτη ώρα περίπου μετά το ξύπνημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος υποστηρίζουν τη βέλτιστη ορμονική ισορροπία».

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα