Τα σπιτικά μπέργκερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα που μπορείς να προσαρμόσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και ιδανικά για οικογενειακές συγκεντρώσεις ή πάρτι.
Υλικά για 4 μπέργκερ:
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 4 ψωμάκια μπέργκερ
- Λαχανικά για γέμιση (μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι)
- Τυρί (προαιρετικά)
- Σάλτσες (κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία του κιμά: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα.
- Δημιουργία μπιφτεκιών: Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε μπιφτέκια. Μπορούμε να τα κάνουμε πιο παχιά ή πιο λεπτά, ανάλογα με την προτίμησή μας.
- Ψήσιμο: Ζεσταίνουμε μια σχάρα ή ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να φτάσουν την επιθυμητή ψησίματος. Αν χρησιμοποιούμε τυρί, προσθέτουμε μια φέτα πάνω από το μπιφτέκι 1-2 λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φωτιά για να λιώσει.
- Συναρμολόγηση: Ανοίγουμε τα ψωμάκια και βάζουμε το μπιφτέκι, τα λαχανικά και τις σάλτσες που προτιμούμε. Κλείνουμε με την επάνω μεριά του ψωμιού.
- Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τα μπέργκερ ζεστά με τηγανητές πατάτες ή σαλάτα.
Αυτά τα σπιτικά μπέργκερ είναι γεμάτα γεύση και ιδανικά για να απολαύσετε μια υπέροχη βραδιά με φίλους και οικογένεια!