27.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπερδραστήρια κύστη: Ωφέλιμη η διαδερμική διέγερση του κνημιαίου νεύρου

Για τις γυναίκες με σύνδρομο υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης (OAB), η διαδερμική διέγερση του κνημιαίου νεύρου (PTNS) σχετίζεται με τη βελτίωση των συμπτωμάτων, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 16 Μαΐου στο Journal of Clinical Medicine.

pieliko edafos

Ο Connor McPhail, από το FBW Gynecology Plus στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας και οι συνεργάτες του διεξήγαγαν μια προοπτική μελέτη κοόρτης για να εξετάσουν τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα της θεραπείας με PTNS για το OAB. Οι γυναίκες με ΟΑΒ έλαβαν PTNS μία φορά την εβδομάδα για 12 εβδομάδες στη φάση 1 και στη συνέχεια έλαβαν 12 θεραπείες PTNS για έξι μήνες στη φάση 2. Συνολικά 166 γυναίκες συμπεριλήφθηκαν στη φάση 1 και 51 ολοκλήρωσαν τη φάση 2.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι σε σύγκριση με την αρχική τιμή, υπήρξε σημαντική μείωση στην επείγουσα ούρηση, τη νυκτουρία, την ακράτεια και τη συχνότητα (βελτιώσεις 29,8, 29,8, 31,0 και 33,8 τοις εκατό, αντίστοιχα). Σημαντική μείωση στη συχνότητα ούρησης (βελτίωση 56,5 τοις εκατό) παρατηρήθηκε επίσης για ασθενείς που ολοκλήρωσαν τη φάση 2.

yperdrastiria kisti

«Αυτή η μελέτη θα πρέπει να προωθήσει τη μελλοντική διερεύνηση της μακροπρόθεσμης διατήρησης του θεραπευτικού οφέλους του PTNS στο αυστραλιανό περιβάλλον, ιδιαίτερα εξετάζοντας τα δημογραφικά στοιχεία των ασθενών για να ανακαλύψει ποιος παρουσίασε συμπτωματικές βελτιώσεις, και πιθανώς μια συγκριτική μελέτη μεταξύ των οφελών και του κόστους του PTNS και του κόστους του PTNS και χειρουργικές θεραπείες, όπως οι ενέσεις με ενδομηχανισμό», γράφουν οι συγγραφείς.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα