27.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Τζίμι Κάρτερ: “Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο” λέει ο εγγονός του

Η οικογένεια του πρώην προέδρου Τζίμι Κάρτερ και της πρώην πρώτης κυρίας Ρόζαλιν Κάρτερ έδωσε ενημέρωση για την υγεία του ζευγαριού. Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό People, ο Τζος Κάρτερ, εγγονός του ζευγαριού, είπε ότι οι επισκέψεις με τον παππού και τη γιαγιά του έχουν αλλάξει από τις πρόσφατες ενημερώσεις για την υγεία. «Οι παππούδες μου ήταν πάντα οι διασκεδαστές», είπε ο Τζος Κάρτερ στο People. «Αλλά τώρα είμαστε από αυτούς που πρέπει να διασκεδάσουμε. Είναι διαφορετικό, είναι απλώς μια διαφορετική εποχή».

tzimi karter

Το Channel 2 Action News ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι ο πρώην πρόεδρος μπήκε στη φροντίδα του ξενώνα αφού αποφάσισε να περάσει τον υπόλοιπο χρόνο του στο σπίτι με την οικογένειά του αντί για πρόσθετη ιατρική παρέμβαση. «Είναι ακόμα πλήρως ο Τζίμι Κάρτερ», είπε ο Τζος Κάρτερ στο People. «Είναι απλώς κουρασμένος. Θέλω να πω, είναι σχεδόν 99 ετών, αλλά καταλαβαίνει πλήρως πόσες καλές ευχές έχει λάβει και έχει νιώσει την αγάπη». Τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση, το Carter Center είπε ότι η Rosalynn Carter είχε διαγνωστεί με άνοια.

«Ξέρει ακόμα ποιοι είμαστε, ως επί το πλείστον – ότι είμαστε οικογένεια», είπε ο Τζος Κάρτερ στο People. «Η γιαγιά μου είναι ακόμα σε θέση να σχηματίσει νέες αναμνήσεις». Ο Richard Elliot του Channel 2 μίλησε κατ’ ιδίαν με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Carter Center, Paige Alexander, για την κληρονομιά της Rosalynn Carter, ειδικά για την υπεράσπιση της ψυχικής υγείας. «Το θέμα της ήταν πάντα ο αποστιγματισμός της ψυχικής υγείας και αν η COVID έκανε ένα πράγμα, μας εξήγησε πραγματικά σε όλους τι είναι η ψυχική υγεία», είπε ο Αλεξάντερ τη στιγμή της ανακοίνωσης.

«Έχει φέρει αυτή τη συζήτηση στο mainstream, και αυτό είναι και η σημερινή ανακοίνωση, ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν αυτές τις συζητήσεις στο τραπέζι της κουζίνας με τους γιατρούς τους και να μην φοβούνται να αναγνωρίσουν ότι υπάρχει σημασία στην αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας». Ο Τζος Κάρτερ είπε στο People ότι η οικογένεια Κάρτερ έχει εργαστεί για να είναι έτοιμη για ό,τι ακολουθήσει τους τελευταίους μήνες.

tzimi carter

«Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο κεφάλαιο», είπε ο Τζος Κάρτερ στο People. «Το πιθανότερο είναι ότι θα χάσω τον παππού μου πριν από τη γιαγιά μου. Εκείνος βρίσκεται σε ξενώνα και εκείνη όχι, και είναι απλώς μαθηματικά». Προς το παρόν, η οικογένεια επικεντρώνεται στο να δείξει την αγάπη και την εκτίμησή της για τις ζωές και τις ευκαιρίες που τους έδωσε το ζευγάρι. Ο Πρόεδρος και η κυρία Κάρτερ είναι το μακροβιότερο παντρεμένο προεδρικό ζευγάρι, έχοντας παντρευτεί το 1946.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα