Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με τρούφα και μανιτάρια είναι πεντανόστιμη και ιδανική για ένα γιορτινό γεύμα. Ο συνδυασμός των αρωματικών μανιταριών με τη τρούφα και το λευκό κρασί δημιουργεί μια μοναδική γεύση που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά:
- 300 γρ. ζυμαρικά (π.χ. σπαγγέτι ή πένες)
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια (π.χ. πορτσίνι ή λευκά)
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλάκι ξηρού)
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- Τρούφα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βράσιμο Ζυμαρικών: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε αλατισμένο νερό και προσθέστε τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίξτε τα και κρατήστε λίγο από το νερό τους.
- Μαγείρεμα Μανιταριών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να χρυσαφίσει. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε Κρασί και Θυμάρι: Ρίξτε το λευκό κρασί στο τηγάνι και αφήστε το να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να μειωθεί. Προσθέστε το θυμάρι και ανακατέψτε.
- Συνδυάστε με Ζυμαρικά: Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη σάλτσα.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε ζεστά, προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα και γαρνίροντας με φέτες τρούφας αν το επιθυμείτε.
Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με τρούφα και μανιτάρια είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γευστικό και αρωματικό γεύμα!