8.7 C
Athens
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Light Cheesecake: Το ελαφρύ γλυκό ιδανικό για πριν τις γιορτές

Το light cheesecake είναι μια πιο υγιεινή εκδοχή του παραδοσιακού γλυκού, με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά, χωρίς να χάνει την κρεμώδη και απολαυστική γεύση του. Είναι ιδανικό για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς ενοχές και να ελέγξουν τη διατροφή τους.
gluten free new york cheesecake 1450985 hero 01 dc54f9daf38044238b495c7cefc191fa e1619866951147

Υλικά:

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ (ολικής αλέσεως για ακόμη καλύτερη επιλογή)
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο (ή ελαιόλαδο για πιο υγιεινή επιλογή)
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά ή 0% λιπαρά
  • 200 γρ. τυρί κρέμα light (π.χ. Philadelphia light)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή άλλο φυσικό γλυκαντικό
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 αυγά (προαιρετικά, αν θέλουμε πιο σταθερή υφή)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάστε τη βάση: Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με τα μπισκότα. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι και το πιέζετε καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να σχηματίσετε μια ομοιόμορφη βάση. Ψήστε τη βάση για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και αφήστε την να κρυώσει.
  2. Ετοιμάστε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα, το μέλι, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αν θέλετε πιο σταθερή υφή, προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήστε για 30-40 λεπτά στους 170°C, ή μέχρι να έχει πήξει ελαφρώς η γέμιση. Αφήστε το cheesecake να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ή καλύτερα όλη τη νύχτα.

cheesecake

Το light cheesecake είναι εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο να φτιαχτεί και αποτελεί μια υγιεινότερη εναλλακτική λύση για το αγαπημένο γλυκό. Μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς τύψεις και να το προσαρμόσετε στις δικές σας προτιμήσεις προσθέτοντας φρούτα ή σάλτσες για επιπλέον γεύση.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα