15.7 C
Athens
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024

Ρολά Κανέλας με φιστίκι: Μια viral συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Τα ρολά κανέλας είναι μια αγαπημένη λιχουδιά για πολλές οικογένειες, αλλά αν θέλεις να τους δώσεις μια νέα, πιο πλούσια γεύση, τότε τα ρολά κανέλας με φιστίκι είναι η ιδανική επιλογή! Αυτή η συνταγή συνδυάζει την αρωματική γεύση της κανέλας με την τραγανή υφή του φιστικιού, δημιουργώντας ένα νόστιμο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

pistachiocinammonroll2ready

Υλικά για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 250 ml γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό

 

Υλικά για τη γέμιση:

  • 100 γρ. φιστίκι (ψιλοκομμένο)
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 50 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

 

Για το γλάσο:

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία της ζύμης: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το γάλα και το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι. Ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
  2. Γέμιση: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα φιστίκια, τη ζάχαρη καστανή και την κανέλα. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο και απλώστε πάνω της το βούτυρο. Πασπαλίστε με το μείγμα φιστικιού και κανέλας και τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό.
  3. Ψήσιμο: Κόψτε τη ζύμη σε φέτες και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Γλάσο: Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και τη βανίλια, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο γλάσο. Ρίξτε το γλάσο πάνω από τα ρολά κανέλας μόλις βγουν από το φούρνο.

Pistachio Rolls smallready

Αυτά τα ρολά κανέλας με φιστίκι είναι η ιδανική λιχουδιά για πρωινό ή απογευματινό σνακ, γεμάτα γεύση και άρωμα. Το φιστίκι προσφέρει μια πλούσια γεύση που ταιριάζει τέλεια με την γλυκιά κανέλα, ενώ το γλάσο δίνει την τελική, γλυκιά πινελιά. Καλή Απόλαυση!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα