30 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Γενιά Sandwich: Οι ενήλικες μεταξύ 40 και 59 ετών πιέζονται από τις προκλήσεις φροντίδας

Η Αμερική έχει Generation X, Generation Z και πολλά άλλα, αλλά έχει επίσης «τη γενιά σάντουιτς», ενήλικες μεταξύ 40 και 59 ετών που φροντίζουν τους ηλικιωμένους γονείς τους και βοηθούν στη στήριξη των δικών τους παιδιών. Οι περισσότεροι οικογενειακοί φροντιστές ανήκουν σε αυτή τη γενιά και οι περισσότεροι από τους φροντιστές είναι γυναίκες. Το Pew Research Center «βρήκε ότι το 54% των γονέων στα 40 τους φροντίζουν ηλικιωμένους ενώ παράλληλα υποστηρίζουν οικονομικά τα ενήλικα παιδιά τους», λέει μια έκθεση μελέτης από το Seniorly Resource Center.

frontistes igeias

«Η γενιά σάντουιτς δεσμεύεται από ένα μοναδικό σύνολο κοινωνικών και δημογραφικών δυνάμεων που περιλαμβάνουν έναν αριθμό ρεκόρ ηλικιωμένων και οικονομικές προκλήσεις που έχουν περιορίσει την οικονομική σταθερότητα των ενήλικων παιδιών τους», αναφέρει η έκθεση. «Καθώς ο επιπολασμός της νόσου του Αλτσχάιμερ και άλλων καταστάσεων που συνδέονται με τα γηρατειά συνεχίζουν να αυξάνονται και η οικονομική σταθερότητα των νεαρών ενηλίκων παραμένει στάσιμη, η «γενιά σάντουιτς» της Αμερικής βλέπει σημαντικές μειώσεις στη σωματική, ψυχική και οικονομική τους υγεία».

Στο Κεντάκι, το 45,8% των φροντιστών έχει δύο χρόνιες παθήσεις, το 15,5% είναι ψυχικά στενοχωρημένο, η νόσος Αλτσχάιμερ αναμένεται να αυξηθεί κατά 14,7% έως το 2025 και το 3% των σπιτιών είναι πολλαπλών γενεών, σύμφωνα με δελτίο ειδήσεων σχετικά με τη μελέτη. Σε μια έκθεση με τίτλο «Αξιολόγηση του ανεκτίμητου: Ενημέρωση 2023», η Αμερικανική Ένωση Συνταξιούχων διαπίστωσε ότι υπάρχουν 610.000 φροντιστές στο Κεντάκι που παρέχουν 570 εκατομμύρια ώρες φροντίδας, με εκτιμώμενη οικονομική αξία 8,6 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ένωση Αλτσχάιμερ λέει στο Κεντάκι, 75.000 άτομα 65 ετών και άνω ζουν με τη νόσο και 157.000 οικογενειακοί φροντιστές φέρουν το βάρος της φροντίδας τους, ενώ παρέχουν 302 εκατομμύρια ώρες άμισθης φροντίδας. Η έκθεση προσφέρει συμβουλές για την πρόληψη της εξουθένωσης των φροντιστών, όπως η δημιουργία οικονομικής στρατηγικής, η προτεραιότητα της αυτοφροντίδας, η ανάθεση καθηκόντων, η χρήση διαθέσιμων πόρων, η οργάνωση και η ανοιχτή επικοινωνία με την οικογένεια σχετικά με τις προκλήσεις.

igeia frontistes

Η έκδοση πρόσθεσε τρεις προτάσεις:

  • Η φροντίδα ανάπαυλας παρέχει βραχυπρόθεσμες παραμονές σε ηλικιωμένους ώστε να κάνουν διάλειμμα στους πρωτοβάθμιους φροντιστές. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε τη ζωή των ηλικιωμένων και ορισμένοι οργανισμοί παρέχουν επιχορηγήσεις ανάπαυλας για να συμβάλουν στην αντιστάθμιση του κόστους.
  • Υποστηρικτική τεχνολογία: Οι φροντιστές πρέπει να χρησιμοποιούν νέα τεχνολογία. Το Grandpad είναι ένα φιλικό προς το χρήστη tablet με 24ωρη ζωντανή υποστήριξη. Το Lively είναι ένα αδιάβροχο ρολόι που αντικαθιστά τα μενταγιόν έκτακτης ανάγκης όπως το Life Alert. Και οι εφαρμογές φροντίδας όπως το Medisafe έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν τις εργασίες.
  • Ζητήστε βοήθεια και γίνετε συγκεκριμένοι: Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν τους φίλους και την οικογένειά τους, αλλά δεν ξέρουν πώς. Εάν είστε συγκλονισμένοι, είναι σημαντικό να ζητήσετε βοήθεια. Καθορίστε τι πρέπει να γίνει και αναθέστε στους ανθρώπους συγκεκριμένες εργασίες.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα