Τα brownies με τριπλή σοκολάτα είναι μια από τις πιο απολαυστικές και σοκολατένιες λιχουδιές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γλυκατζή. Η συνταγή αυτή συνδυάζει τρεις διαφορετικούς τύπους σοκολάτας (μαύρη, γάλακτος και άσπρη), δημιουργώντας έναν πλούσιο, γεμάτο γεύση και υφή επιδόρπιο. Είναι εύκολη στην παρασκευή και ιδανική για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Συστατικά:
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 100 γρ. σοκολάτα λευκή
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και καλύψτε μια φόρμα για brownies (περίπου 20×20 εκ.) με λαδόκολλα.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, λιώστε το βούτυρο με τη μαύρη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Χτυπήστε τα αυγά με τη βανίλια και προσθέστε τα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας καλά.
- Κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε τα στο υγρό μείγμα. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέστε τις σοκολάτες γάλακτος και λευκή (σε μικρά κομμάτια) και ανακατέψτε για να διανεμηθούν ομοιόμορφα.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να περάσει ένα ξύλινο καλαμάκι καθαρό από το κέντρο του γλυκού.
- Αφήστε τα brownies να κρυώσουν πριν τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Συμβουλές:
- Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε καρύδια ή φουντούκια στο μείγμα.
- Αν θέλετε τα brownies πιο υγρά και fudgy, μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά λίγα λεπτά.
Αυτά τα brownies είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της σοκολάτας και ιδανικά για κάθε περίσταση!