12.2 C
Athens
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας και ταχίνι: Ένα υγιεινό γλύκισμα ιδανικό για παιδιά

Τα μπισκότα ταχίνι με σοκολάτα είναι ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων που εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς. Η πλούσια γεύση του ταχινιού συνδυάζεται τέλεια με την πλούσια, γλυκιά γεύση της σοκολάτας, δημιουργώντας ένα γλυκό με μοναδική υφή και γεύση. Αυτά τα μπισκότα είναι μαλακά και ζουμερά, και η προσθήκη της σοκολάτας τους δίνει ένα επιπλέον στοιχείο απόλαυσης.
tahini3ready

Υλικά:

  • 200 γρ. ταχίνι (ανάλατο και οργανικό)
  • 50 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (σε αντίθεση με τη ζάχαρη, προσφέρουν φυσική γλύκα)
  • 1 αυγό (ή 1 κ.σ. λινάρι ή τσάι chia για vegan επιλογή)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 180 γρ. αλεύρι βρώμης (ή αλεύρι ολικής άλεσης για περισσότερες φυτικές ίνες)
  • 50 γρ. βούτυρο καρύδας (αντί για βούτυρο ή λάδι για υγιεινά λιπαρά)
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70% κακάο, πλούσια σε αντιοξειδωτικά)
  • 1/4 φλιτζανιού σπόροι chia ή ηλιόσποροι (προαιρετικά για πρόσθετη θρεπτική αξία)

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C και στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ταχίνι, το μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου), το αυγό (ή το λινάρι ή το chia mix), το εκχύλισμα βανίλιας και το λιωμένο βούτυρο καρύδας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέστε το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
  4. Ρίξτε τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τους σπόρους chia ή ηλιόσπορους και ανακατέψτε ελαφρώς για να κατανείμονται στην ζύμη.
  5. Πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και τοποθετήστε τις στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
  6. Ψήστε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες.
  7. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και μετά τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

tahinicookiesready

Αυτή η εκδοχή των μπισκότων ταχίνι με σοκολάτα είναι πιο υγιεινή λόγω των φυσικών γλυκαντικών (μέλι ή σιρόπι σφενδάμου), του αλεύρου βρώμης, του βουτύρου καρύδας και της μαύρης σοκολάτας με υψηλό ποσοστό κακάο. Οι σπόροι chia ή οι ηλιόσποροι προσθέτουν επιπλέον φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά και πρωτεΐνες, κάνοντάς τα μπισκότα ακόμα πιο θρεπτικά. Είναι ιδανικά για να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα