Η χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα είναι ένα νόστιμο και ιδιαίτερα αρωματικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας αλλά και την οικογένειά σας. Ακολουθήστε τη συνταγή μας και απολαύστε μια γευστική εμπειρία!
Υλικά:
- 800 γρ. χοιρινό κρέας (πορύτερο ή σπάλα), κομμένο σε κύβους
- 2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (προτιμήστε σινάπης ή απαλή)
- 1 μπύρα (περίπου 330 ml)
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Φρεσκοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Οδηγίες:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το χοιρινό κρέας με τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε το να μαρινάρεται για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να απορροφήσει τις γεύσεις.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κομμένο χοιρινό και τηγανίστε το μέχρι να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές, περίπου 5-7 λεπτά. Μην overcrowd το τηγάνι, αν χρειαστεί, τηγανίστε το κρέας σε δόσεις.
- Όταν το κρέας είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τον λιωμένο σκόρδο. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα και αρωματικά.
- Στη συνέχεια, προσθέστε την κόκκινη πιπεριά και τη ρίγανη και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
- Βάλτε το χοιρινό στο τηγάνι και προσθέστε τη μπύρα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να βράσει. Μειώστε τη φωτιά και σκεπάστε το τηγάνι. Αφήστε να μαγειρευτεί για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και οι γεύσεις να αναμειχθούν.
- Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι ή πιπέρι κατά βούληση. Σερβίρετε τη χοιρινή τηγανιά ζεστή, πασπαλισμένη με φρέσκο μαϊντανό.
Να είστε σίγουροι ότι αυτό το πιάτο θα σας ενθουσιάσει! Σερβίρετε με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή φρέσκο ψωμί για να απολαύσετε τη νόστιμη σάλτσα. Καλή όρεξη!