20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ορμονική ανισορροπία: Υπάρχουν τρόποι για να διορθώσετε φυσικά την ορμονική ανισορροπία σας

Οι ορμόνες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο σώμα σας. Η ορμονική ανισορροπία στους ανθρώπους αυξάνεται λόγω της αλλαγής του τρόπου ζωής. Έχει αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο το σώμα σας, όπως απώλεια μαλλιών, αύξηση βάρους, απώλεια βάρους, στειρότητα, κατάθλιψη, άγχος και πολλά άλλα. Τα συμπτώματα ότι υποφέρετε από ορμονική ανισορροπία περιλαμβάνουν νυχτερινές εφιδρώσεις, πονοκεφάλους, ακμή στο πρόσωπο, στο στήθος και στην πλάτη, μεταξύ πολλών άλλων.

hormones 1

Προσθέστε σπόρους στη διατροφή σας

Θα πρέπει να προσθέσετε σπόρους στη διατροφή σας. Είναι πλούσια σε μέταλλα, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά και πολλές άλλες ενώσεις που είναι σημαντικές για την ορμονική ισορροπία. Σπόρους όπως λιναρόσπορους, κολοκυθόσπορους, σουσάμι και ηλιόσπορους πρέπει να τρώτε. 

Αποφύγετε το τσάι και τον καφέ

Θα πρέπει να κόψετε το τσάι και τον καφέ. Είναι πλούσια σε ινσουλίνη και καφεΐνη, η οποία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ορμονική σας ανισορροπία.

Αποφύγετε το δείπνο αργά το βράδυ

Ξεκινήστε να τρώτε το δείπνο σας στην ώρα σας, μην φάτε αργά το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το σώμα μας παράγει ορμόνες για εσωτερική αποκατάσταση. Αλλά αν φάτε βραδινό αργά το βράδυ, τότε η διαδικασία αποκατάστασης και η παραγωγή ορμονών καθυστερεί ή η παραγωγή ορμονών μπορεί ακόμη και να σταματήσει.

hormones

Προσθέστε Υγιή Λίπη στη Διατροφή σας

Προσπαθήστε να προσθέσετε υγιεινά λίπη στη διατροφή σας. Είναι τα πιο κοινά συστατικά των υγιών ορμονών. Τα υγιή λίπη όπως το γκι, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή σας.

Τρώγοντας υγιεινά τρόφιμα

Η κατανάλωση υγιεινών τροφίμων μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να πάρει πολλές φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά που είναι καλά για το σώμα και τις ορμόνες σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να διατηρήσει τα επίπεδα ορμονών. 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα