25.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ουρικό οξύ: Τρόποι για να μειώσετε τα επίπεδα ουρικού οξέος με φυσικό τρόπο

Ένα φυσικό υποπροϊόν της πέψης των γευμάτων που περιέχουν πουρίνες είναι το ουρικό οξύ. Ορισμένες τροφές περιλαμβάνουν σημαντικές ποσότητες πουρινών, τις οποίες σχηματίζει και διασπά το σώμα σας. Τα νεφρά και τα ούρα σας λειτουργούν ως φίλτρο για την εξαγωγή του ουρικού οξέος. Το ουρικό οξύ μπορεί να συσσωρευτεί στο αίμα σας εάν καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα πουρίνης ή το σώμα σας δεν μπορεί να απαλλαγεί από αυτό το υποπροϊόν αρκετά γρήγορα. Ένα τυπικό επίπεδο ουρικού οξέος είναι κάτω από 6,8 mg/dL. Τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος στον οργανισμό (πάνω από 6,8 mg) ονομάζονται υπερουριχαιμία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ουρική αρθρίτιδα και να κάνει το αίμα και τα ούρα σας πολύ όξινα.

ouriko 2 1

Αποφύγετε τροφές πλούσιες σε πουρίνες

Φροντίστε να περιορίσετε τις τροφές πλούσιες σε πουρίνες όταν υποφέρετε από υψηλό ουρικό οξύ. Μερικά κρέατα, ψάρια και λαχανικά είναι μεταξύ των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες. Όταν αυτά τα στοιχεία πέπτονται, παράγεται ουρικό οξύ.

Πείτε αντίο στα ζαχαρούχα είδη

Τα φρούτα και το μέλι περιέχουν και τα δύο φρουκτόζη, μια φυσική ζάχαρη. Οι πουρίνες απελευθερώνονται και τα επίπεδα ουρικού οξέος αυξάνονται ως αποτέλεσμα της διάσπασης της φρουκτόζης από το σώμα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μείνετε όσο πιο μακριά μπορείτε από τα ζαχαρούχα τρόφιμα.

Πίνουν νερό

Τα νεφρά αφαιρούν το ουρικό οξύ πιο γρήγορα όταν πίνετε πολλά υγρά. Το 70 τοις εκατό του ουρικού οξέος στο σώμα σας αφαιρείται από τα νεφρά. Η υγιής νεφρική λειτουργία και ο μειωμένος κίνδυνος εμφάνισης λίθων στα νεφρά με ουρικό οξύ είναι δύο οφέλη από την επαρκή κατανάλωση νερού.

Αποφύγετε το αλκοόλ

Το επίπεδο αφυδάτωσης μπορεί να αυξηθεί εάν πίνετε αλκοόλ. Αυτό σε αντάλλαγμα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξημένες ποσότητες ουρικού οξέος, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η μπύρα, για παράδειγμα, έχει περισσότερη πουρίνη από άλλα είδη αλκοόλ. Ακόμα λιγότερο αλκοόλ που περιέχει πουρίνη, ωστόσο, έχει την ικανότητα να ενισχύει τη σύνθεση πουρίνης.

Προσθέστε τον καφέ στη διατροφή σας

Ναι, είναι πραγματικά καλά νέα για τους λάτρεις του καφέ ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των επιπέδων ουρικού οξέος στο σώμα με φυσικό τρόπο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε την ποσότητα και το πόσο είναι πάρα πολύ.

ouriko 1 1

Χάστε το βάρος σας

Η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ουρικού οξέος επειδή τα νεφρά σας λειτουργούν λιγότερο αποτελεσματικά καθώς παίρνετε βάρος. Το να έχετε περισσότερο βάρος μπορεί να κάνει το σώμα σας να παράγει περισσότερο ουρικό οξύ και να αποβάλλει λιγότερο από αυτό μέσω των ούρων σας.

Διαχειριστείτε το σάκχαρο του αίματος

Σύμφωνα με μελέτες, η υπερουριχαιμία σχετίζεται με την εμφάνιση διαβήτη και τις συνέπειές του. Οι αρνητικές επιπτώσεις της υπερουριχαιμίας είναι επίσης πιο πιθανό να επηρεάσουν άτομα που έχουν υψηλό σάκχαρο στο αίμα, όπως εκείνους με προδιαβήτη ή διαβήτη. Για να εξεταστεί περαιτέρω αυτή η σύνδεση, απαιτείται ωστόσο περισσότερη μελέτη.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα