Τα μπισκότα με λευκή σοκολάτα είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την κρεμώδη γεύση της λευκής σοκολάτας με την τραγανή υφή του μπισκότου. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και γρήγορη, και τα μπισκότα γίνονται ιδανικά για κάθε περίσταση, από γιορτές μέχρι ένα απλό απογευματινό σνακ με καφέ.
Υλικά:
- 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. βανίλια
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και καλύπτουμε μια λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και ελαφρύ.
- Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά.
- Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, καθώς τα μπισκότα θα απλώσουν.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά ή μέχρι να είναι ελαφρώς χρυσά στις άκρες.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγα λεπτά στην λαμαρίνα πριν τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Τα μπισκότα με λευκή σοκολάτα είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε! Η γλυκιά γεύση της σοκολάτας σε συνδυασμό με την τραγανή υφή του μπισκότου τα καθιστούν ιδανική επιλογή για κάθε γλυκό λάτρη.