19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

NHS Ουαλία: Η αύξηση μισθών των γιατρών εξαρτάται από τις περικοπές υπηρεσιών

Μεγαλύτερη αύξηση μισθών για τους γιατρούς μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την περικοπή των υπηρεσιών NHS, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Ουαλίας. Ο Eluned Morgan είπε ότι θα ήταν “απίστευτα δύσκολο” να βελτιωθεί μια προσφορά αμοιβής 5% που απορρίφθηκε από το σωματείο των γιατρών αυτόν τον μήνα. Ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος (BMA) Ουαλίας θα ψηφίσει μέλη για εργατική δράση μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων.

nhs apergia giatroi

Ο BMA είπε ότι ήταν η “χειρότερη προσφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο”, αλλά ο κ. Morgan είπε ότι η κυβέρνηση της Ουαλίας “δεν έχει τα χρήματα”«Αν προσπαθούσαμε να βρούμε αυτά τα χρήματα, θα σήμαινε βαθύτερες περικοπές από αυτές που ήδη εξετάζουμε όσον αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο κοινό αυτή τη στιγμή», είπε στο Radio Wales Breakfast. Το τμήμα της έπρεπε να συμβάλει σημαντικά στην πλήρωση μιας μαύρης τρύπας στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης της Ουαλίας, είπε.

Απαντώντας στα σχόλια της κυρίας Μόργκαν την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος της Ουαλικής Συντηρητικής για την υγεία Ράσελ Τζορτζ είπε ότι οι υπουργοί Εργασίας θα πρέπει «να καταργήσουν τα δαπανηρά έργα ματαιοδοξίας, να ακυρώσουν τα σχέδια επέκτασης του Senedd, να ενεργοποιήσουν το γενικό όριο ταχύτητας 20 μίλια/ώρα και να δώσουν προτεραιότητα στις δαπάνες για την υγεία» αντί να περικόψουν. υπηρεσίες NHS.

nhs apergia

Σε ανακοίνωσή της η BMA Cymru Wales είπε ότι η κυβέρνηση της Ουαλίας θα προκαλέσει “σημαντική βλάβη” εάν συνεχίσει να υποτιμά τους γιατρούς. Η πραγματικότητα είναι ότι οι γιατροί φεύγουν από την Ουαλία για να εργαστούν σε καλύτερες συνθήκες και για αμοιβή που ανταμείβει επαρκώς τη σωτήρια εργασία τους. Υπάρχουν νεώτεροι γιατροί στην Ουαλία που φροντίζουν ασθενείς με μόλις 13 λίρες την ώρα. «Σίγουρα η υγεία του έθνους θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας οποιασδήποτε κυβέρνησης και είναι εξαιρετικά απογοητευτικό να βλέπουμε μια τέτοια διχαστική αφήγηση».

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα