29.6 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Covid μάσκες: Επιστρέφουν οι μάσκες με τις νέες μεταλλάξεις της Covid;

Καθώς τρεις νέες παραλλαγές της COVID-19 εξαπλώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται: Επιστρέφουν οι μάσκες; Αν και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεν έχουν ανακοινώσει νέες εντολές για μάσκες, ορισμένα σχολεία και επιχειρήσεις επαναφέρουν αυτόν τον γνωστό κανόνα της εποχής της πανδημίας – και ανάλογα με την κατάστασή σας, οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να θέλετε να το εξετάσετε και εσείς.

1140 masked woman physical therapy.imgcache.rev .web .1140.655 e1676624385511

«Άτομα άνω των 65 ετών και άτομα με ανοσοκαταστολή θα πρέπει να εξετάσουν σθεναρά την κάλυψη κατά τη διάρκεια της περιόδου γρίπης, RSV, COVID ενώ βρίσκονται σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους», δήλωσε η Δρ Σελίν Γκάουντερ, ιατρικός συνεργάτης του CBS News και γενική συντάκτρια για τη δημόσια υγεία στο KFF. Ειδήσεις Υγείας. “Και για όλους τους άλλους – όλα εξαρτώνται από την ανοχή τους στον κίνδυνο.”

Ο επικεφαλής ιατρικός ανταποκριτής του CBS News, Δρ Τζον ΛαΠουκ, λέει ότι του αρέσει να χρησιμοποιεί την «αναλογία αναφοράς καιρού» για το ευρύ κοινό. «Τι καιρό έχει σήμερα; Αν βρέχει, πιθανότατα θα θελήσετε να φέρετε μια ομπρέλα. Εάν βρίσκεστε σε περιοχή όπου υπάρχει αύξηση των αερομεταφερόμενων λοιμώξεων του αναπνευστικού όπως ο COVID, η γρίπη ή ο RSV, μπορεί να θέλετε να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις. όπως η χρήση μάσκας υψηλής ποιότητας σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους», είπε.

Παραλλαγές και μάσκες COVID

Αφού οι εισαγωγές στο νοσοκομείο COVID αυξήθηκαν σχεδόν κατά 22% αυτή την εβδομάδα, το CDC προβλέπει περαιτέρω αυξήσεις τον επόμενο μήνα καθώς εξαπλώνονται νέες παραλλαγές. Αυτό αντικαθιστά προηγούμενες προβλέψεις του οργανισμού ότι οι εισαγωγές θα «παραμείνουν σταθερές ή θα είχαν μια αβέβαιη τάση».

Σε μια συνέντευξη “60 Minutes” του 2021, ο ιολόγος Paul Duprex εξήγησε την τρέχουσα (και μελλοντική) εμφάνιση νέων παραλλαγών — μια έννοια που εφαρμόζεται στην τρέχουσα κατάσταση. «Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε τον ιό να μεταλλάσσεται τόσο πολύ;» Ο LaPook ρώτησε την Duprex εκείνη τη στιγμή. «Μπορούμε σίγουρα να το σταματήσουμε να κάνει τόσες μεταλλάξεις εμποδίζοντάς το να μολύνει όσους περισσότερους ανθρώπους – αν μπλοκάρουμε τη μετάδοσή του, αν φοράμε μάσκα, αν εμβολιαζόμαστε, αν κάνουμε κοινωνική απόσταση», είπε ο Duprex.

Μετά τα νέα σχετικά με την παραλλαγή BA.2.86 νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το CDC είπε ότι η συμβουλή του οργανισμού για την προστασία του εαυτού σας από την COVID-19 – η οποία περιλαμβάνει τη χρήση μάσκας υψηλής ποιότητας μεταξύ άλλων συστάσεων που αναφέρονται στον ιστότοπό του – “παραμένει η ίδια”. Όταν καθόρισε πότε πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, ο LaPook είπε ότι σκέφτεται τι θα κάνει τις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Αν πραγματικά δεν έχω την πολυτέλεια να αρρωστήσω ή πρόκειται να δω κάποιον που διατρέχει αυξημένο κίνδυνο για κακή έκβαση εάν μολυνθεί, θα πάρω επιπλέον προφυλάξεις», είπε. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί φοβούνται ότι θα μπορούσε να είναι δύσκολο να πειστούν οι Αμερικανοί να φορέσουν ξανά μάσκες ακόμη και αν τα κρούσματα COVID συνεχίσουν να αυξάνονται. Η Δρ Danielle Ompad, επιδημιολόγος στη Σχολή Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας του NYU, είπε: «Είναι λίγο σαν να βάζεις το τζίνι ξανά στο μπουκάλι». Ωστόσο, προσωπικά άρχισε να φοράει ξανά μάσκα πρόσφατα σε πολυσύχναστα μέρη, όπου ο κίνδυνος έκθεσης είναι μεγαλύτερος.

parent putting mask on child tripledemic abbott

«Αν ήμουν με ανθρώπους που δεν είναι εκπαιδευμένοι στη δημόσια υγεία, θα φορούσα μάσκα, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστες καταστάσεις, γιατί πραγματικά δεν έχω χρόνο για την COVID. Οι εντολές για μάσκα είναι προκλητικές επειδή κάνουν τους ανθρώπους να σκύβουν πραγματικά από τη φόρμα τους δυσανάλογα με το ζητούμενο».

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα