24.2 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Pizza cake: Μια απλή συνταγή για κέικ πίτσας που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά

Περάστε άλλη μια καλοκαιρινή μέρα χωρίς να βαρεθείτε στην κουζίνα του σπιτιού με συστατικά που βρίσκονται σε κάθε νοικοκυριό. Το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει: Μια μοναδική πίτσα έτοιμη σε λίγα μόλις λεπτά για ψήσιμο!

pizza keik

Υλικά (για ταψί διαμέτρου 26 εκ.):

  • 3 αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού (180 ml) λάδι
  • 3/4 φλιτζάνι (180 ml) κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι (περιεκτικότητα σε λιπαρά ανάλογα με την προτίμηση)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Προαιρετικά (συνιστάται ανεπιφύλακτα!): 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια ή αποξηραμένη ψιλοκομμένη ρίγανη Ή 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 1/4 φλιτζάνια (315 γραμμάρια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση και την επικάλυψη:

  • Περίπου 1 φλιτζάνι (240 ml) έτοιμη σάλτσα πίτσας
  • 1 1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
  • Περίπου 1/2 φλιτζάνι γαρνιτούρες της επιλογής σας (π.χ. ψιλοκομμένες ελιές, καλαμπόκι κ.λπ.)

 

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Δεν χρειάζεται συναγωγή. Λαδώνουμε το ταψί.
  • Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι, την κρέμα γάλακτος (ή το γιαούρτι), τη ζάχαρη, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Τώρα, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πηχτό και ομοιογενές το κουρκούτι (αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη).

pizza cake

  • Για τη γέμιση και την επικάλυψη: Ρίξτε τη μισή ζύμη στο ταψί. Απλώστε από πάνω τη μισή σάλτσα πίτσας, το μισό τυρί και τις μισές γαρνιτούρες. Ρίχνουμε το υπόλοιπο κουρκούτι έτσι ώστε να καλύψει την πρώτη στρώση. Από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα, το τυρί και τις επικαλύψεις.
  • Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή του κέικ και ένα σουβλάκι που εισάγεται στο κέντρο να βγαίνει κυρίως στεγνό, πιθανώς με λίγη κόκκινη σάλτσα. Το βγάζουμε με προσοχή, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα