15.1 C
Athens
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2024

Αγκινάρα σαλάτα: Γρήγορη συνταγή για ιταλική σαλάτα αγκινάρας

Η αγκινάρα είναι ένα υπέροχο και άκρως θρεπτικό λαχανικό. Οι περισσότεροι την έχουμε συνδυάσει με καρότο ή αρακά και η πιο διάσημη συνταγή είναι φυσικά η αγκινάρα αλά πολίτα. Ωστόσο, αυτή εδώ η συνταγή για δροσιστική σαλάτα με αγκινάρα θα σας ενθουσιάσει!

agkinara

Συστατικά

Για τον πουρέ

  • 50 γραμμάρια αγκινάρα
  • 10 γραμμάρια κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Θυμάρι
  • Αλάτι για γεύση
  • Πιπέρι για γεύση
  • 5 ml ελαιόλαδο
  • Νερό

Για την σαλάτα

  • Μαρούλι
  • 1 αγκινάρα (ψημένη και ψιλοκομμένη)
  • Αλάτι για γεύση
  • Πιπέρι για γεύση
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

Οδηγίες παρασκευής

Για τον πουρέ

  • Ξεκινήστε σοτάροντας το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε την αγκινάρα και το θυμάρι και μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να πάρει μια ψητή υφή.
  • Ρίχνουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
  • Μόλις γίνει, ανακατέψτε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και στραγγίστε το πριν το χρησιμοποιήσετε. Ο πουρές είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

Για τη σαλάτα

  • Για να ξεκινήσετε, κόψτε μια αγκινάρα στη μέση και βράστε τη μισή στον ατμό για περίπου 15 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη.
  • Αφαιρέστε τα ινώδη μέρη από το άλλο μισό της αγκινάρας και ψήστε την καρδιά της. Αφού το ψιλοκόψετε, το αφήνετε στην άκρη.
  • Στη συνέχεια, ετοιμάστε μερικά χόρτα για τη σαλάτα σας. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρούλι romaine, crisphead, butterhead, ρόκα και iceberg.)
  • Τα ανακατεύουμε με μερικές ψητές αγκινάρες και στύβουμε μισό λεμόνι με αλάτι και πιπέρι.
  • Τέλος, βάλτε τη σαλάτα πάνω από όλη την αγκινάρα στον ατμό και πιάστε την. Η σαλάτα αγκινάρας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Σημείωση:

  • Χρησιμοποιείτε πάντα γάντια χεριών, καθώς οι αγκινάρες μπορούν να λερώσουν τα δάχτυλά σας.
  • Όταν ετοιμάζετε μια σαλάτα, είναι σημαντικό να προσθέσετε αγκινάρες σε ένα μπολ με λεμονόνερο για να μην μαυρίσουν.
  • Μια άλλη επιλογή για τη δημιουργία πουρέ είναι η χρήση κονσερβοποιημένων αγκινάρων.

Και μια παραλλαγή της συνταγής:

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα