14.9 C
Athens
Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025

Κεφτεδάκια φακής: Η ιδανική συνταγή για την νηστεία

Αν αναζητάς μια νηστίσιμη συνταγή που να είναι ταυτόχρονα γευστική και θρεπτική, οι κεφτέδες φακής είναι η τέλεια επιλογή. Πλούσιοι σε φυτική πρωτεΐνη, σίδηρο και φυτικές ίνες, αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική για όσους αποφεύγουν το κρέας, αλλά δεν θέλουν να θυσιάσουν τη νοστιμιά.

lentil2ready

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι φακές (πράσινες ή καφέ)

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή βρώμη

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 2 κουταλιές μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο

  • 1 κουταλάκι κύμινο

  • 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα

  • Αλάτι και πιπέρι

  • 2 κουταλιές αλεύρι (αν χρειαστεί για δέσιμο)

Εκτέλεση:

  • Βράζεις τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζεις καλά.

  • Τις λιώνεις ελαφρώς με πιρούνι ή πολτοποιητή, χωρίς να τις κάνεις τελείως πουρέ.

  • Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνεις καλά.

  • Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέτεις λίγο ακόμη φρυγανιά, βρώμη ή αλεύρι.

  • Πλάθεις σε μικρά κεφτεδάκια.

  • Ψήνεις σε ταψί με λαδόκολλα στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

  • Εναλλακτικά, μπορείς να τα τηγανίσεις σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι.

lentil1ready

Σερβίρονται με σαλάτα, πίτα, ή σως ταχινιού και είναι ιδανικοί για νηστεία, vegan διατροφή ή απλά ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα