22.4 C
Athens
Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025

Ώρα για γλυκό: Αρμενοβίλ με καραμελωμένο γάλα 

Το αρμενοβίλ είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών, και η προσθήκη καραμελωμένου γάλακτος το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλά να απολαύσετε ένα γλυκό στο σπίτι.

diatrofi114 1

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι καραμελωμένο γάλα (έτοιμο ή σπιτικό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του μίγματος: Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ζεστάνετε το μίγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μην αφήσετε το μίγμα να βράσει.
  2. Προσθήκη σιμιγδαλιού: Σταδιακά προσθέστε το σιμιγδάλι στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη ή μια ξύλινη κουτάλα. Αυτό θα αποτρέψει την δημιουργία σβόλων.
  3. Μαγείρεμα: Συνεχίστε να ανακατεύετε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή, περίπου 10-15 λεπτά. Αφού πήξει, προσθέστε τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά.
  4. Σερβίρισμα: Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά. Μεταφέρετε το αρμενοβίλ σε ένα ταψί ή σε ατομικά μπολ. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  5. Καραμελωμένο γάλα: Όταν το αρμενοβίλ είναι έτοιμο, ρίξτε από πάνω το καραμελωμένο γάλα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα για να δώσετε μια επιπλέον γεύση και υφή.
  6. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το αρμενοβίλ παγωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου, απολαμβάνοντας την κρεμώδη υφή του και τη γλυκιά γεύση του καραμελωμένου γάλακτος.

diatrofi114

Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για κάθε περίσταση και σίγουρα θα γίνει αγαπημένο σας! Καλή επιτυχία!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα