Το αρμενοβίλ είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών, και η προσθήκη καραμελωμένου γάλακτος το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλά να απολαύσετε ένα γλυκό στο σπίτι.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνι καραμελωμένο γάλα (έτοιμο ή σπιτικό)
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία του μίγματος: Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ζεστάνετε το μίγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μην αφήσετε το μίγμα να βράσει.
- Προσθήκη σιμιγδαλιού: Σταδιακά προσθέστε το σιμιγδάλι στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη ή μια ξύλινη κουτάλα. Αυτό θα αποτρέψει την δημιουργία σβόλων.
- Μαγείρεμα: Συνεχίστε να ανακατεύετε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή, περίπου 10-15 λεπτά. Αφού πήξει, προσθέστε τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά.
- Σερβίρισμα: Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά. Μεταφέρετε το αρμενοβίλ σε ένα ταψί ή σε ατομικά μπολ. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Καραμελωμένο γάλα: Όταν το αρμενοβίλ είναι έτοιμο, ρίξτε από πάνω το καραμελωμένο γάλα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα για να δώσετε μια επιπλέον γεύση και υφή.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε το αρμενοβίλ παγωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου, απολαμβάνοντας την κρεμώδη υφή του και τη γλυκιά γεύση του καραμελωμένου γάλακτος.
Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για κάθε περίσταση και σίγουρα θα γίνει αγαπημένο σας! Καλή επιτυχία!