18.1 C
Athens
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024

Γλυκοπατάτες συνταγή: Συνταγές γλυκοπατάτας που πρέπει απλά να δοκιμάσετε

Οι γλυκοπατάτες είναι ένα θρεπτικό και νόστιμο ριζικό λαχανικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πιάτα, από αλμυρά έως γλυκά. Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων και είναι γνωστά για τη φυσική τους γλυκύτητα και την ευελιξία τους στο μαγείρεμα. Μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά η γλυκοπατάτα έχει πολλά οφέλη. Η βιταμίνη Α είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες που μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των μικροβίων που προκαλούν ακμή. Πρόσφατα έχει αποκτήσει δημοτικότητα ως αντιγηραντικό γεύμα λόγω της βιταμίνης Α που περιέχει, η οποία βοηθά στην αναγέννηση του κολλαγόνου στο σώμα. Το κολλαγόνο πιστεύεται ότι διατηρεί το δέρμα νεανικό και αποτρέπει την απώλεια ελαστικότητας του δέρματος. Περιέχει επίσης βιταμίνη Ε, η οποία υποστηρίζει την υγεία του δέρματος.

glikopatates 2

Οι γλυκοπατάτες μπορούν να βραστούν, να ψηθούν, να ψηθούν, να πολτοποιηθούν, ακόμη και να ψηθούν στη σχάρα για να δημιουργήσουν μια σειρά από διαφορετικές συνταγές. Είτε ψάχνετε για ένα υγιεινό σνακ, ένα συνοδευτικό ή ένα επιδόρπιο, οι γλυκοπατάτες μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για να ενσωματώσετε στα γεύματά σας.

Συστατικά

  • 4 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Προαιρετικές επικαλύψεις: βούτυρο, κανέλα, καστανή ζάχαρη, ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί ή ψιλοκομμένα μυρωδικά

Μέθοδος

Βήμα 1:  Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F (200°C). Πλένουμε και στεγνώνουμε τις γλυκοπατάτες.

Βήμα 2: Ανοίξτε μερικές τρύπες σε κάθε γλυκοπατάτα με ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι.

Βήμα 3: Τρίβουμε τις γλυκοπατάτες με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 4: Ψήστε για 45 έως 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες όταν τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι. Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά.

glikopatates 1

Βήμα 5: Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στη μέση κατά μήκος. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να πολτοποιήσετε απαλά τη σάρκα μέσα σε κάθε μισό γλυκοπατάτα.

Βήμα 6: Γεμίστε κάθε μισή γλυκοπατάτα με γαρνιτούρες που θέλετε, όπως βούτυρο, κανέλα, καστανή ζάχαρη, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα