27.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Υγιεινή διατροφή: Τρώτε υγιεινά αλλά εξακολουθείτε να μην έχετε το αποτέλεσμα, αλλάξτε κάποιες συνήθειές σας

Έχετε παρατηρήσει ποτέ γιατί ακόμα και μετά από υγιεινή διατροφή δεν μπορείτε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα; Ο λόγος πίσω από αυτό είναι το διατροφικό λάθος που κάνετε επιδιώκοντας την υγιή ζωή. Οι δίαιτες που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα μέσω των μοναδικών μεθόδων τους μπορεί να κάνουν το αντίθετο, επομένως να είστε έξυπνοι όταν επιλέγετε μια δίαιτα. Ελέγξτε εάν το φαγητό που τρώτε είναι καλό σε ποιότητα ή όχι.

ygieino

Μην επισημαίνετε ορισμένα τρόφιμα ως ανθυγιεινά. Οι υδατάνθρακες, για παράδειγμα, έχουν χαρακτηριστεί ως «ανθυγιεινοί» από πολλούς ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, εξαρτάται πλήρως από τη μορφή και τον τύπο των υδατανθράκων που λαμβάνετε. Όλοι χρειάζονται πρωτεΐνη και όχι κάποιος που χτίζει το σώμα τους. Λοιπόν, επικεντρωθείτε στο να λαμβάνετε τουλάχιστον 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης, ανά κιλό σωματικού βάρους. Οι διατροφικές σας συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την ψυχική σας υγεία, γι’ αυτό ελέγξτε την. Eίναι σημαντικό να καταναλώνουμε μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών τροφών στη διατροφή μας και να καλλιεργούμε μια υγιεινή διατροφή με περιθώρια για μέτρο και απολαύσεις. Αυτή η προσέγγιση μπορεί όχι μόνο να ελαχιστοποιήσει το άγχος αλλά και να μας βοηθήσει να απολαμβάνουμε ορισμένα τρόφιμα ως μέρος μιας κοινής εμπειρίας με άλλους. Η κατανάλωση υγιεινών τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητη για την επίτευξη καλών αποτελεσμάτων φυσικής κατάστασης, την τροφοδοσία της βέλτιστης απόδοσης και τη βελτίωση των βασικών μετρήσεων υγείας όπως η αρτηριακή πίεση, η χοληστερόλη και τα επίπεδα γλυκόζης.

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το να είσαι υγιής και σε φόρμα δεν σημαίνει υπερβολικό περιορισμό των τροφίμων. Η υπερβολική εστίαση στον περιορισμό των τροφίμων μπορεί να γίνει ένα επιζήμιο ζήτημα τόσο ψυχικά όσο και σωματικά σε ορισμένες καταστάσεις. Αυτό το άρθρο δεν έχει στόχο να συστήσει να τρώτε ανθυγιεινά τρόφιμα τακτικά ή να τα προωθήσει στη διατροφή σας, αν δεν είναι ήδη. Αντίθετα, ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να προωθήσει την ποικιλία και τη μετριοπάθεια στις επιλογές τροφίμων, να γνωρίζει ότι είναι εντάξει να επιδίδεται στο μέτρο ως μέρος μιας συνολικής υγιεινής διατροφής και να ευαισθητοποιήσει ότι ο ακραίος περιορισμός των τροφίμων για ορισμένους μπορεί να γίνει “υπερβολικός κάτι καλό» και μπορεί να αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά την ευημερία και την υγεία τους.

igeiino 1

Για παράδειγμα, εάν η εστίαση στις επιλογές τροφίμων και η υγιεινή διατροφή αρχίζει να γίνεται μια εμμονική ανησυχία που αρχίζει να επηρεάζει την καθημερινή ζωή, την ποιότητα των σκέψεων και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, είναι καιρός να αναζητήσετε βοήθεια. Αν και η ορθορεξία δεν είναι κλινική διαταραχή (σύμφωνα με την American Psychology Association και το DSM-5), τα προειδοποιητικά σημάδια της (σύμφωνα με το WebMD και την Εθνική Ένωση Διατροφικών Διαταραχών – NEDA) περιλαμβάνουν συμπτώματα άγχους όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμες υγιεινές επιλογές τροφίμων, περιορίζοντας κοινωνικές αλληλεπιδράσεις από φόβο μήπως δεν μπορούμε να τρώμε υγιεινά, ξοδεύουμε πολύ χρόνο προσηλωμένοι στα επερχόμενα γεύματα και προετοιμασία φαγητού, θέτουμε περιορισμούς στην κατανάλωση μεγάλης ποικιλίας τροφών από φόβο ότι δεν είναι υγιεινά κ.λπ.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα