22.7 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Υγιεινή Διατροφή: Δεν χρειάζεται να είναι ακριβή – Ένας εμπειρογνώμονας προσφέρει συμβουλές

Υγιεινή Διατροφή: Τα είδη παντοπωλείου κοστίζουν πολύ, αλλά είναι δυνατόν να τρώτε υγιεινά τρόφιμα χωρίς υπερβολικές δαπάνες. Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ προσφέρουν συμβουλές για υγιεινή διατροφή με χαμηλό προϋπολογισμό. “Η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής δεν έχει να κάνει μόνο με το τι τρώτε, αλλά και με το να κάνετε προσεκτικές επιλογές”, δήλωσε η Emily Davidson, υπεύθυνη ευεξίας των εργαζομένων στο UAB. “Λίγος προγραμματισμός, δημιουργικότητα και έξυπνα ψώνια μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να απολαμβάνουν μια θρεπτική διατροφή χωρίς να σπάσουν την τράπεζα”.

food d

Ο προγραμματισμός των γευμάτων σας είναι το κλειδί. Εξοικονομείτε χρήματα που διαφορετικά θα μπορούσατε να ξοδέψετε σε παρορμητικές αγορές. Προγραμματίστε την ενσωμάτωση φρέσκων, εποχιακών φρούτων και λαχανικών, πρότεινε ο Davidson. “Όταν σχεδιάζετε γεύματα, αναζητήστε τι είναι στην εποχή του”, δήλωσε σε δελτίο τύπου του πανεπιστημίου. “Παρατηρήστε ότι ορισμένα φρούτα και λαχανικά είναι πιο ακριβά κατά τη διάρκεια διαφορετικών εποχών, επειδή δεν αναπτύσσονται όλα τα προϊόντα όλον τον χρόνο. Η προμήθεια φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εκτός εποχής εποχή τους είναι ακριβή, επειδή απαιτεί επιπλέον έξοδα ταξιδιού και αποστολής”. Φτιάξτε μια λίστα αγορών για να βοηθήσετε στον περιορισμό των παρορμητικών αγορών. Η πραγματοποίηση αγορών μέσω διαδικτύου και η παραλαβή προϊόντων παντοπωλείου μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων. “Πριν πάτε στο κατάστημα, κάντε μια λίστα με τα είδη που χρειάζεστε για τα προγραμματισμένα γεύματά σας και τηρήστε την”, δήλωσε ο Davidson. “Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την αγορά περιττών ειδών που φαίνονται δελεαστικά”. Η μαζική αγορά βασικών ειδών προσφέρει αξία για τα χρήματα, δήλωσε ο Davidson. Αγοράστε χύμα ρύζι, φασόλια, βρώμη και κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά.

Μην αγνοείτε τα κατεψυγμένα προϊόντα.

“Τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά συλλέγονται στην αιχμή της εποχής, οπότε δεν χάνουν γεύση ή θρεπτικά συστατικά”, δήλωσε ο Davidson. Μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει αν ψωνίζετε, αναζητώντας εκπτώσεις, επιβραβεύσεις και κουπόνια σε διάφορα παντοπωλεία και στο διαδίκτυο. “Η σύγκριση των τιμών είναι ακόμη πιο εύκολη όταν ψωνίζετε online”, δήλωσε ο Davidson. “Η αναζήτηση ενός προϊόντος και η επιλογή του φθηνότερου είναι ευκολότερη στο διαδίκτυο σε σύγκριση με την πλοήγηση σε άλλες μάρκες γύρω από το κατάστημα”. Οι τοπικές λαϊκές αγορές συχνά διαθέτουν φρέσκα προϊόντα σε καλές τιμές.

food a

Αξιοποιήστε τα περισσεύματα.

“Η επαναχρησιμοποίηση των περισσευμάτων βοηθάει να τεντώσετε τον προϋπολογισμό και μειώνει τα απορρίμματα τροφίμων”, δήλωσε ο Davidson. “Για παράδειγμα, οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα περισσευούμενο ψητό κοτόπουλο σε σάντουιτς, σαλάτες ή ζυμαρικά την επόμενη μέρα”. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι χρήσιμες πηγές έμπνευσης για συνταγές. Ορισμένα τρόφιμα, όπως το ελαιόλαδο, αξίζει να επενδύσετε σε αυτά για μια υγιεινή διατροφή, σημείωσε ο Davidson. Συνιστά να αναζητάτε έλαια ψυχρής έκθλιψης, ελάχιστα επεξεργασμένα. Σε αντίθεση με τα φθηνά έλαια που προκαλούν φλεγμονές, ο Davidson δήλωσε ότι “έχουν καλύτερη γεύση και περιέχουν περισσότερες πολυφαινόλες, βιταμίνη Ε και διαφορετικά λιπαρά οξέα, ευεργετικά για την υγεία”. Επίσης, επιλέξτε μαύρη σοκολάτα με περισσότερο από 50% κακάο, επειδή είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, που είναι θρεπτικά συστατικά για την υγεία της καρδιάς.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα