21 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Απώλεια βάρους: Προσεκτικές συμβουλές διατροφής που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Το βάρος μπορεί να μειωθεί κάνοντας μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής και χωρίς να ακολουθείτε αυστηρές δίαιτες. Η προσεκτική διατροφή είναι απαραίτητη καθώς αναγνωρίζει και αντιμετωπίζει τα συναισθήματα και τις σωματικές σας αισθήσεις. Αντιμετωπίζει διάφορες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών διαταραχών, της κατάθλιψης, του άγχους και διαφόρων συμπεριφορών που σχετίζονται με τα τρόφιμα. Επιπλέον, η προσεκτική διατροφή βοηθά επίσης στη μείωση του βάρους. 

varos 1

  1. Τρώτε χωρίς αποσπά την προσοχή: Σκεφτείτε πόσο συχνά κάνετε κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ τρώτε δείπνο. Αυτός ο αριθμός μπορεί να ξεπεράσει το 50. Ωστόσο, μια μελέτη στο Journal of Experimental Social Psychology διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν τα τηλέφωνά τους ενώ έτρωγαν έτρωγαν περίπου 11 τοις εκατό περισσότερο. Όταν το μυαλό σας εστιάζει σε κάτι άλλο εκτός από το φαγητό σας, η προσοχή σας χωρίζεται σε δύο μέρη, κάτι που σας κάνει να τρώτε περισσότερο. Επίσης, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ τρώνε δεν απολαμβάνουν το φαγητό και αποσπώνται την προσοχή τους ενώ τρώνε. Γι’ αυτό μην χρησιμοποιείτε ποτέ κινητό ενώ τρώτε φαγητό.
  2. Χρησιμοποιήστε κεραμικές ή ατσάλινες πλάκες: Πλάκες από κεραμικό, χάλυβα κ.λπ., πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται στο σπίτι. Κάνοντας αυτό, ξέρετε πόσο τρώτε. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι συμμετέχοντες έτρωγαν από ένα κεραμικό πιάτο αντί για ένα χάρτινο πιάτο, το έβλεπαν ως γεύμα και όχι ως σνακ. Εξαιτίας αυτού, δεν μπορούσαν να φάνε περισσότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα. Γιατί αφού έφαγαν σνακ στο κεραμικό πιάτο, έδειχναν να γευματίζουν.
  3. Eating On The Ground: Ακούγεται απλό, αλλά σκεφτείτε πόσο συχνά τρώτε εν κινήσει. Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι τρώνε 5 τοις εκατό περισσότερο ενώ περπατούν. Έτσι, οι άνθρωποι στις μέρες μας χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φάνε στο τραπέζι της κουζίνας. Αλλά το να κάθεσαι είναι μέρος του προσεκτικού φαγητού. Το να τρώτε ενώ κάθεστε σας βοηθά να εστιάσετε στο γεύμα σας. Οπότε θα ήταν καλύτερο να τρώτε στο έδαφος αντί στο τραπέζι.
  4. Μασάτε ενώ τρώτε μικρότερες μπουκιές: Εάν τρώτε μεγάλες μπουκιές , τότε γίνεται πιο εύκολο να σταματήσετε τον εαυτό σας. Αλλά, αντίθετα, οι ειδικοί λένε ότι είναι πιο εύκολο να ανιχνεύσετε τα διακριτικά σήματα «είμαι χορτάτος» του σώματός σας όταν τρώτε μικρές μπουκιές με αργό ρυθμό. Δηλαδή, αν κάποιος μασήσει και φάει μικρές μπουκιές, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βάρους.
  5. Χρησιμοποιήστε το αντίθετο χέρι ενώ τρώτε: Αυτό μπορεί να σας ακούγεται περίεργο. Αλλά με το χέρι, συνήθως δουλεύεις, κρατάς το κουτάλι στο άλλο χέρι. Κάνοντας αυτό, τρώτε λιγότερες θερμίδες. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν 30 τοις εκατό λιγότερο φαγητό όταν τρώνε με το άλλο χέρι.

varos 3

Εκτός από αυτό, το να τρώτε με προσοχή, να απολαμβάνετε το φαγητό και να ικανοποιείτε το μυαλό και την καρδιά είναι επίσης τρόποι προσεκτικής διατροφής. Εάν τρώτε επίσης με αυτούς τους τρόπους, θα φάτε πολύ λιγότερο, κάτι που θα βοηθήσει επίσης στη μείωση του βάρους.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα