19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Danny Masterson: Ισόβεια κάθειρξη στον ηθοποιό για τον βιασμό 2 γυναικών

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντάνι Μάστερσον καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών έως ισόβια για τον βιασμό δύο γυναικών. Ο Masterson πρωταγωνίστησε στο That ’70s Show, μια τηλεοπτική σειρά που προβάλλονταν την εποχή των εγκλημάτων του στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Μάστερσον, 47 ετών, είχε βασιστεί στην ιδιότητά του ως εξέχων Σαηεντολόγος για να αποφύγει την ευθύνη. Ο δικαστής Charlaine Olmedo επέτρεψε στα θύματα των εγκλημάτων του να διαβάσουν δηλώσεις αντίκτυπου στο δικαστήριο πριν από την καταδίκη του.

ntani masterson

Η διακεκριμένη πρώην Σαηεντολόγος και ηθοποιός Λία Ρεμίνι παρακολούθησε την ακρόαση της Πέμπτης και παρηγόρησε τις γυναίκες πριν και αφού δώσουν τις δηλώσεις τους. «Μακάρι να τον είχα αναφέρει νωρίτερα στην αστυνομία», είπε μια από τις γυναίκες, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Μια άλλη γυναίκα είπε στον Masterson: “Σε συγχωρώ. Η ασθένειά σου δεν είναι πλέον δική μου”, σύμφωνα με το Reuters. Ο Masterson παρέμεινε σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της ακρόασης.

Καθώς ο δικαστής διάβαζε την ποινή του – η μέγιστη επιτρεπόμενη ποινή – η σύζυγός του, Bijou Phillips, εθεάθη στο δικαστήριο να ξεσπά σε κλάματα. Ο Masterson κρίθηκε ένοχος τον Μάιο σε μια εκ νέου δίκη, αφού το πρώτο ένορκο δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ετυμηγορία το 2022. Μετά την καταδίκη του, ο Masterson θεωρήθηκε κίνδυνος φυγής και τέθηκε υπό κράτηση στη φυλακή. Ο ηθοποιός καταδικάστηκε αφού τρεις γυναίκες κατέθεσαν ότι τους είχε κακοποιήσει σεξουαλικά στο σπίτι του στο Χόλιγουντ από το 2001-03 – στο απόγειο της τηλεοπτικής του φήμης.

Το δικαστήριο άκουσε μαρτυρία ότι τους είχε δώσει ναρκωτικά πριν τους επιτεθεί. Κρίθηκε ένοχος για βιασμό εναντίον δύο από τους τρεις κατηγόρους του. Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο τρίτος κατηγορούμενος κηρύχθηκαν ανεπαρκείς και οι εισαγγελείς είπαν ότι δεν σκοπεύουν να ξαναδικάσουν την υπόθεση. Η Άλισον Άντερσον, δικηγόρος που εκπροσωπεί δύο από τα θύματα, είπε ότι οι γυναίκες «έχουν επιδείξει τρομερή δύναμη και γενναιότητα, προσφεύγοντας στις αρχές επιβολής του νόμου και συμμετέχοντας απευθείας σε δύο εξαντλητικές ποινικές δίκες».

«Παρά την επίμονη παρενόχληση, την παρεμπόδιση και τον εκφοβισμό, αυτές οι θαρραλέες γυναίκες βοήθησαν να τεθεί υπόλογος σήμερα ένα αδίστακτο σεξουαλικό αρπακτικό», είπε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι η Εκκλησία της Σαηεντολογίας είχε βοηθήσει να συγκαλύψει τις επιθέσεις – έναν ισχυρισμό που η οργάνωση αρνήθηκε κατηγορηματικά. Την εποχή των επιθέσεων, ο Masterson και οι τρεις κατήγοροί του ήταν Σαηεντολόγοι.

Πολλές από τις γυναίκες είπαν ότι χρειάστηκαν χρόνια για να εμφανιστούν, επειδή οι αξιωματούχοι της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας τις αποθάρρυναν να αναφέρουν τον βιασμό στην αστυνομία. Οι αξιωματούχοι της Σαηεντολογίας είπαν σε έναν επιζώντα ότι θα έχανε τη συμμετοχή της στην κοινότητα, εκτός αν υπογράψει μια συμφωνία μη αποκάλυψης και αποδεχτεί την πληρωμή 400.000 δολαρίων, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο δικαστής Olmedo επέτρεψε και στις δύο πλευρές να συζητήσουν το δόγμα και τις πρακτικές της Σαηεντολογίας, εξοργίζοντας την οργάνωση.

masterson danny

Στη δήλωσή της μετά την ετυμηγορία τον Μάιο, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας είπε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα σπινθηροβόλο αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν τους σκανδαλώδεις ισχυρισμούς ότι η Εκκλησία παρενόχλησε τους κατηγόρους». Στο δικαστήριο την Πέμπτη, μια γυναίκα περιέγραψε ότι την απέφευγε η μητέρα της, η οποία είναι ακόμη εν ενεργεία Σαηεντολόγος. «Μου έστειλε μήνυμα και μου είπε να μην επικοινωνήσω ποτέ ξανά μαζί της», είπε, ανέφεραν οι LA Times. «Με είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων ότι ήθελε να δει τον Ντάνι Μάστερσον κλειδωμένο για ό,τι μου είχε κάνει, αλλά όχι σε βάρος της θρησκείας της».

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα