24.2 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τούρτα σοκολάτας: Μια πεντανόστιμη τούρτα σοκολάτας έτοιμη σε 25 λεπτά

Η τούρτα σοκολάτας είναι μια αγαπημένη απόλαυση για πολλούς ανθρώπους και δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο να τη φτιάξετε. Η εύκολη τούρτα σοκολάτας έχει 108 βαθμολογίες τεσσάρων αστέρων και σερβίρει οκτώ έως 10 άτομα, ιδανική για κάθε συγκέντρωση. Χρειάζεται επίσης λιγότερο από 30 λεπτά προετοιμασίας και θα ψηθεί στο φούρνο στους 180 C ή στους 160 C στον αέρα για λιγότερο από 30 λεπτά. Η συνταγή συνιστά τη χρήση φόρμας 20 εκατοστών που είναι ένα τυπικό μέγεθος φόρμας για κέικ.

tourta sokolata scaled

Συστατικά

Για την τούρτα:

  • 225 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
  • 225 γρ ζάχαρη άχνη
  • Τέσσερα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 220 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ κακάο σε σκόνη

Για τη γέμιση:

  • 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ή οποιαδήποτε μαρμελάδα της επιλογής σας
  • 300 ml κρέμα σαντιγί, απαλά χτυπημένη

 

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σκόνη κακάο σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε για δύο λεπτά ή μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η συνταγή συνιστούσε τη χρήση ηλεκτρικού αναμικτήρα για αυτό το βήμα, αλλά μια ξύλινη κουτάλα θα λειτουργήσει επίσης.
  • Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα ανάμεσα στις φόρμες. Ισοπεδώστε την επιφάνεια χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αφήνοντας μια ελαφριά βουτιά στη μέση μπορεί επίσης να συμβάλει στο ομοιόμορφο ψήσιμο.
  • Ψήνετε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί μέχρι το τέλος. Η συνταγή αναφέρει ότι οι κορυφές των κέικ πρέπει να αναπηδούν πίσω όταν πιέζονται ελαφρά με το δάχτυλο.
  • Φροντίστε να τα αφήσετε να κρυώσουν ελαφρώς μέσα στις φόρμες πριν γυρίσετε προσεκτικά τα κέικ σε μια σχάρα και αφαιρέσετε το χαρτί.
  • Μόλις ψηθεί, επιλέξτε το κέικ με το καλύτερο πάνω μέρος και μετά βάλτε το άλλο από πάνω κάτω σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Απλώστε τη μαρμελάδα και τη σαντιγί της επιλογής σας πάνω στο κέικ πριν βάλετε το άλλο κέικ από πάνω.
  • Όταν είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσετε το κέικ, ξεπαγώστε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξετυλίξετε το κέικ και το γεμίσετε με τις επιλεγμένες γεμίσεις.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα