25.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μητσοτάκης μέτρα στήριξης: Μέτρα κρατικής αρωγής για τους πληγέντες στη Θεσσαλία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel, που έπληξε κυρίως τη Θεσσαλία. Αναλυτικότερα, θα εξειδικεύσει τα μέτρα της κρατικής αρωγής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ. Στο γενικό πλαίσιο, αύριο ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πληγέντες, ενώ η στήριξη των πλημμυροπαθών πρόκειται να είναι άμεση.

375758464 1026288355179732 5988047052964681419 n

«Πρώτιστο μέλημα η αποκατάσταση των ζημιών με την ελάχιστη δυνατή γραφειοκρατία. Από αύριο ανοίγει η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις. Το Κράτος θα καλύψει οποιαδήποτε πρόσθετη χρηματοδότηση απαιτηθεί από τον ΕΛΓΑ για να καλύψει τις ανάγκες. Θέλουμε οι άνθρωποι να μείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Τρίτη στο Στρασβούργο ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με οικονομική βοήθεια, έτσι ώστε να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που έχουν εμφανιστεί ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής. Αυτός ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής αποτυπώθηκε έντονα στην τεράστια καταιγίδα που έπεσε πάνω από τη Θεσσαλία.

Όλα αυτά θα συζητηθούν με την Πρόεδρο της ΕΕ, για να μην επωμιστεί ο Έλληνας φορολογούμενος αποκλειστικά μόνος του τον οικονομικό αντίκτυπο της κακοκαιρίας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα